Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Monsterhopp i Granåsen: - Kommer til å ha hjertet i halsen

Prevc i knallform.

142 METER:  Peter Prevc. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
142 METER: Peter Prevc. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mens Holmenkollen utviklet seg til et trøstesløst syn søndag, var alt på stell i Granåsen tirsdag kveld. Kvalifiseringen til morgendagens verdenscuprenn forløp knirkefritt.

Og det ble mye severdig hopping i Trondheim: Verdenscupleder Peter Prevc var lengst med 142 meter. Det er én meter bak bakkerekorden til Michael Hayböck fra Østerrike. Sloveneren var dyp i landingen, men hadde full kontroll.

- Tenk hva den karen kommer til å utrette i Vikersund. Jeg er litt nervøs. Jeg kommer til å ha hjertet i halsen, uttalte NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

- Han kommer til å hoppe så langt at det nesten er litt farlig.

- Trives i bakken Vikersund arrangerer tre renn - fredag, lørdag og søndag. Anders Fannemel har den gjeldende verdensrekorden på 251,5 meter, men Prevc viste fryktinngytende form i Granåsen.

Johann André Forfang hoppet lengst av nordmennene og landet på 140 meter.

- Jeg trives i bakken. Det er her jeg hopper mest på ski og har flest repetisjoner, sa han til NRK etterpå.

Japaner best De ti beste i verdenscupen slapp som vanlig å kvalifisere seg. Av dem som måtte kvalifisere seg til onsdagens renn, var japaneren Daiki Ito best med et hopp på 135,5 meter. Kamil Stoch og Dawid Kubacki fulgte på de neste plassene.

Anders Fannemel landet på 131 meter og ble nummer fire.

Alle de sju nordmennene kvalifiserte seg til rennet. Johan Remen Evensen oppsummerte kvalifiseringen slik:

- Grei hopping. Den var preget av at de kommer fra Holmenkollen, og mange sliter litt med timingen. Men når de får sett video i kveld, tror jeg at vi har et knallsterkt lag. Vi kommer til å ha med to-tre som kjemper om seieren.