Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Monsterkroppene som sjokkerte idrettsverden

Se bildene.

• Se bildeserie øverst i artikkelen.

(Dagbladet): Det finnes idrettsutøvere i alle former og fasonger - men noen er mer fysisk ekstreme enn andre. Dagbladet har sett nærmere på noen av idrettskroppene og musklene som har vekket oppsikt.

Her er et utvalg av de mest spesielle:

Robert Förstemann (28): Förstemann er en tysk syklist som er spesialist på banesykling. 28-åringen tok bronse på lagsprint i London-OL i 2012, men er kanskje mest kjent for sine vanvittige muskler i lårene.

I fjor målte ITVs programleder Sian Welby omkretsen på det ene låret til å være ufattelige 71 centimeter.

- Dette låret er større enn midjen min, skrev en sjokkert Welby på nettstedet Twitter.

Förstemann selv hevder han lider av mangel på proteinet Myostatin i kroppen, noe som fører til at muskelen vokser ukontrollert.

Antonio Vidal Butler (46) Han var et fotballtalent som spilte på Real Madrid, men karrieren tok aldri av. Dermed endte han opp med bodybuilding. Spanjolen er blitt kåret til Mr. Universe og hevder han lever som en munk.

- Vi må tenke på kroppen 24 timer i døgnet. Vi kan ikke røre en dråpe alkohol. Jeg lever som en munk for å vinne trofeer som noen gang er laget av plast, sier Vidal.

Vidal mener den korte fotballkarrieren har hjulpet ham til tross for at han la opp som 21-åring.

- I dag er jeg takknemlig for tiden i Real Madrid. Der lærte jeg hva som kreves når det gjelder tøffhet og disiplin. Det har også hjulpet meg som bodybuilder. Det lærte jeg som unggutt og nå er jeg Mister Universe, sier Vidal.

Cristiano Ronaldo (29) Real Madrid-stjerna har i motsetning til Vidal Butler lykkes på fotballbanen. Men også Ronaldo har muskler.

PRISCILLA LOPES SCHLIEP: Hekkeløperen gjorde comeback etter fødsel og så sånn ut. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Graham Hughes
ROBERT FÖRSTEMANN: Den tyske syklisten er kjent for sine store lår. Foto: Förstemann/Twitter
RONALDO: Real Madrid-spilleren Cristiano Ronaldo skiller seg ut med sin enorme fysikk. Foto: AP Photo/Paulo Duarte
ANTONIO VIDAL BUTLER: Han var et Real Madrid-talent som la opp og satset på bodybuilding som 21-åring. Foto: Wikicommons
TIM WIESE: Fotballkeeperen Tim Wiese har flere landskamper for Tyskland. Nå bygger han muskler. Foto: EPA/Affonso Gavinha / WWE / HO
TIM WIESE: Tim Wiese har bygd muskler etter at han la opp som keeper på toppnivå. Foto:AFP PHOTO / DPA / CARMEN JASPERSEN
MARIT BJØRGEN: Langrennsstjerna Bjørgen vinner og vinner. Ved flere anlednigner har hun vist sin enorme styrke. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
BJØRGEN OG JOHAUG:Marit Bjørgen (t.h.) og Therese Johaug er verdens beste skiløpere. Og blant de best trente.Foto: Lise Åserud / Scanpix
ADEBAYO AKINFENWA: Fotballspilleren på rundt 100 kilo går under kallenavnet Verdens sterkeste fotballspiller. Han spiller i AFC Wimbledon. Foto: NTB Scanpix
GEORGE HINCAPIE: Den tidliere syklisten syklet 17 Tour de France. Han var kanskje ikke spesielt muskuløs, men åreknutene hans på leggen var noe spesielle. Foto: NTB Scanpix
MATTHIAS SCHLITTE: Han er profesjoell arm-wrestler og høyrearmen er mye større enn venstrearmen grunnet en genetisk feil. Foto: Matthias Schlitte
RAFAEL NADAL: Tennisspilleren er kjent for sin styrke og arbeidskapasitet på banen. Hans venstrearm og backhand er fryktet over hele verden. Dette bildet er fra 2008. Foto: AFP PHOTO/Paul CROCK

Ronaldo viser gang på gang seg fram som en målmaskin og det skal ekstreme fysikkevner til for å omsette innlegg i scoring. Og det er nettopp det Cristiano Ronaldo har der inne i målfeltet, gjennom sin muskelspekkede kropp og sin fenomenale spenst.

Flere har kanskje lagt merke til Ronaldos evne til å «henge i lufta» før han header ballen i mål.

- Gjennom at Ronaldo løfter beina bak seg flytter han kroppens massemiddelpunkt høyere opp i kroppen. La oss si det punktet ligger i magen et sted idet han tar sats, men når han gjør utslaget med beina flyttes det til å ligge bak de nederste ribbeina, sa fysiker Andreas Wahl - kjent fra flere programmer på NRK, blant annet «Folkeopplysningen» og «Barne-TV».

George Hincapie (41) Amerikaneren var proffsyklist fra 1994 til 2012 og startet hele 17 utgaver av Tour de France. Og alle kilometerne på sykkelen har satt sine spor på kroppen til veteranen.

I 2011 stilte Hincapie til start Tour de France med legger som vakte oppsikt.

Aa Reuters-fotograf Denis Balibouse knipset bildet før en etappe stusset han over de spesielle åreknutene.

- Det er de verste åreknutene jeg har sett på en stund. De er mye verre enn på vanlige pasienter. Jeg har sett større, men disse er som en stor masse som har samlet seg, sa doktor Walter M. Whitehouse jr. ved St. Joseph Mercy Hospital i Ann Arbor om de spesielle leggene.

Priscilla Lopes-Schliep (32) Hekkeløperen fra Canada var en av verdens aller beste og tok bronse i Beijing-OL i 2008.

I 2011 ble hun mor - og bilder fra comebacket i 2012 overrasket mange. Under et stevne i Québec i Canada var Lopes-Schliep langt mer muskuløs enn da hun var på topp.

Grunnen var, ifølge henne selv, at hun lider av sykdommen lipodystrofi. Den påvirker fettvevet i kroppen og kjennetegnes av et markant tap av kroppsfett.

- Det var tøft for meg som barn og ungdom. Jeg ble pekt på og ledd av, og jeg ville ikke bruke kortbukser. Da slapp jeg å vise beina mine, sier canadieren i et intervju med spikes.com.


I 2010 var Priscilla Lopes-Schliep rangert som verdens beste hekkeløper.

Tim Wiese (32) Wiese spilte bundesligafotball i 12 år. Han var med Tyskland i VM-sluttspillet for fire år siden og står med seks landskamper.

Nå har han byttet ut keeperhanskene med store, tunge vekter. Den siste tida har han brukt på å bygge opp muskler og har lekt med tanken på å bli en del av wrestling-sirkuset.

Da målvakten poserte med et håndkleet i februar, var den 1,93 meter høye tyskeren 118 kg tung.

- I dag er jeg mye bredere, sa Wiese, som nylig var med på et wrestling-arrangement i Frankfurt.

Marit Bjørgen (34) Langrennsdronninga har vært blant verdens beste i en årrekke. Hun er rask i sporet og kjent for sin rå styrke.

Mens flere av konkurrentene som Therese Johaug, Charlotte Kalla og Justyna Kowalczyk har langt mindre muskelmasse, har Bjørgen bevist at hun har sin egen vinneroppskrift.

Styrken til Bjørgen sørget også for seier i verdenscupåpningen i Kuusamo lørdag. I sprintfinalen var Bjørgen overlegen.

I august sa Bjørgen til Dagbladet at hun føler seg sterkere enn tidligere.

- Jeg har blitt litt sterkere og forbedret meg noe teknisk, sa Bjørgen.

- Man kan ikke øke treningsdosene evig. Jeg her presset kroppen hardt i mange år og kan tillate meg å trene litt færre timer, sa hun.

MUSKULØS: Hekkeløperen Priscilla Lopes-Schliep. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Graham Hughes
MUSKULØS: Hekkeløperen Priscilla Lopes-Schliep. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Graham Hughes Vis mer

I mai trente hun 85 timer. I juni ble det 103 treningstimer. I juli trente Bjørgen 93 timer, mens det ble rundt 90 treningstimer i august.

Adebayo Akinfenwa (32) AFC Wimbledon-spilleren regnes som en av verdens sterkeste fotballspillere. Han rager 180 centimeter over bakken. Det er like mange centimetere som han tar kilo i benkpress. Han veier 100 kilo - mesteparten i muskler. 

- Jeg elsker å være den største på banen. Jeg vil ikke se på de andre spillerne og tenke at de har større armer enn meg, sa han ifølge Telegraph

Akinfenwa har, til tross forstørrelsen, vært en målsnik på tredje og fjerde nivå i England gjennom hele sin karriere. Før sesongen signerte han for AFC Wimbledon i League Two.

Den storvokste 32-åringen har vært en klubbnomade og Wimbledon er hans ellevte arbeidsgiver. Sist sesong scoret han ti mål for Gillingham i League One.

Alt i alt er Adebayo trolig mest kjent for sin fysikk.

Matthias Schlitte (27) Han er ingen toppidrettsutøver - men lever som profesjoell arm-wrestler. Eller håndbak som vi sier på norsk.

Nylig ble han nummer fem i VM, men Schlitte er mest kjent for sin meget spesielle høyrearm. Den er nemlig langt større enn den venstre.

Dette skyldes en genetisk feil i skjelettet i armen som er 33 prosent større enn i den andre armen.

Nå reiser han verden rundt på ulike turneringer på forskjellige kontinenter.

Schlitte oppdaget talentet sitt som 16-åring og ble med i en lokal håndbak-turnering i Tyskland etter oppfordring fra moren. Tyskeren med sine 70 kilo er langt mindre og lettere enn mange av konkurrentene - men høyrearmen er større enn de fleste andres.

Rafael Nadal (28) Tennisspilleren Nadal er egentlig høyrehendt, men trente opp venstrearmen for å bli en såkalt «leftie» i tennisverden.

Nadal har vunnet stort sett alt en singlespiller kan vinne, men er også kjent for sin utrolig fysikk.

BAMSE: Fotballspilleren Adebayo Akinfenwa. Foto: NTB Scanpix
BAMSE: Fotballspilleren Adebayo Akinfenwa. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Spanjolen var spilleren som brøt Roger Federer suverenitet på tennisbanen, og Nadals spillestil har ført ham til ni seire i grusturneringen French Open. Han har også vunnet Grand Slam-turneringene Australian Open, Wimbledon og US Open.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling