Johannes Thingnes Bø vant i Holmenkollen

Monsterløp i tåkehavet: - Uvirkelig god

Tok årets 14. seier og tangerte Martin Fourcade.

VANT: Johannes Thingnes Bø tok sin 14. verdenscupseier for sesongen. Foto: NTB scanpix
VANT: Johannes Thingnes Bø tok sin 14. verdenscupseier for sesongen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Johannes Thingnes Bø tangerte Martin Fourcades rekord med 14 verdenscupseire på en sesong da han gikk inn til en suveren seier i Holmenkollen.

- Jeg følte meg fantastisk. Det var godt, fortalte han til NRK da han var i mål. På det tidspunktet var ikke alle andre i mål, og det var med litt forbehold han uttalte seg om tangeringen av Fourcades utrolige rekord.

- Det hadde vært utrolig stas, sa Thingnes Bø. Han går ut med et strålende utgangspunkt før morgendagens jaktstart.

- Jeg har tidenes mulighet i morgen. Jeg kommer til å brenne til fra start, så får vi se om det rekker. Jeg kunne ikke bedt om et slikt utgangspunkt, sa han til statskanalen.

Vinner han jaktstarten, setter han rekord i antall seire på én sesong.

Tåkehav

Det var fryktelig tykk tåke under herrenes skiskyttersprint i Holmenkollen fredag ettermiddag.

Tåka lå tung og grå over hele stadion, og de frammøtte kunne knapt se utøverne i løypa.

- Jeg hørte på juryen og de sa at vi burde prøve. Hvis det blir verre, må vi stoppe. Akkurat nå kan vi se noe, og da er det bestemt at det blir renn, forklarte renndirektøren i Det internasjonale skiskytterforbundet til NRK da de første gikk ut fra start.

Firedobbelt norsk

Tåkehavet så imidlertid ikke ut til å hemme utøverne på standplass, og de fleste kom seg unna uten mange bom.

Både Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø skjøt full på første skyting, og det var dobbelt Stryn ut fra stadion. Etter hvert lettet også mye av tåka fra stadion, og med fem treff la Vetle Sjåstad Christiansen seg rett inn mellom brødrene etter liggende skyting.

Til slutt kom Henrik L'Abée-Lund, og også han traff på alle fem skuddene. På det tidspunktet var det firedobbelt norsk etter første skyting.

- Johannes på sitt beste

Thingnes Bø har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt, og kunne ta sin 14. verdenscupseier for sesongen i Holmenkollen.

På andre og siste skyting dro han på seg en bom, men i sporet gikk det styggfort, og på bare noen få kilometer økte han med over 20 sekunder til neste mann.

Nok en gang viste han seg som det han er, verdens beste skiskytter, og gikk inn til seier på hjemmebane.

- Han har hatt en nesten uvirkelig god sesong. Han vinner nesten hver gang han stiller opp, roste NRK-kommentator, Andreas Stabrun Smith.

- Det er et fantastisk løp. Dette er Johannes på sitt beste, konkluderte Ola Lunde.

Sviktet på slutten

Etter hvert begynte tåka å velte inn over Holmenkollen igjen, og kommentatorene spekulerte i om juryen kunne bestemme seg for å avlyse rennet likevel.

Heldigvis for Thingnes Bø og de andre fikk alle fullført rennet.

Etter en god start fikk både Bø, Sjåstad Christiansen og L'Abée-Lund det tøffere. Til slutt var det bare Thingnes Bøs storebror som endte topp ti av de tre. Han ble nummer fem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer