MonsterMaier

Kneplager har satt Lasse Kjus tilbake 18 dager før v-cupåpningen i Frankrike. Det gjør ikke saken bedre at erkerival Hermann Maier ligger foran skjema.

Hermann Maiers fysiske tilstand er gjennomanalysert på Toppidrettssenteret i Obertauern. 3000 laktatverdier og 40 fysiske tester er lagret i computeren. Østerrikerens fysiske trener Heini Bergmüller har analysert alle data, og er fra seg av begeistring over resultatene.

- Fysisk ligger Hermann veldig godt an. Han er 20 prosent bedre enn i fjor, sier han til avisa Kleine Zeitung.

Ikke hurtig nok

31. oktober v-cup-åpner gutta med storslalåm i Tignes. Lasse Kjus har nå bestemt seg for å stille opp - til tross for at toppformen er langt unna. Maier stiller som favoritt i de franske alpene, og trener Bergmüller reduserer nå Maiers totale treningsmengder med 20 prosent for å finpusse de få svakhetene som ble avdekket på testene.

- Hermann har fortsatt litt å gå på når det gjelder hurtighet og koordinasjon. Det skal vi jobbe mye med nå, sier han.

Greene-maskin

For å få opp hurtigheten har Maier skaffet seg samme treningsmaskin som verdens raskeste mann, Maurice Greene. Styrkemaskinen øker den eksplosive styrken i beina.

Utholdenhetstestene viser at Maier er på samme nivå som i fjor.

- En forbedring av kondisjonen ville bare gå på bekostning av hurtighetstreningen, sier Bergmüller, som med hjelp av to fysioterapeuter også har kontroll på ryggproblemene Maier slet med i fjor.