Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Monstertilbud fra Manchester

Engelske aviser: Manchester United vil gjøre David de Gea (28) til verdens best betalte keeper. Kan håve inn over 970 millioner kroner på fem år.

HØYT VERDSATT: Ole Gunnar Solskjær ser ut til å få beholde keeper David de Gea utover kommende sesong. Foto: NTB scanpix
HØYT VERDSATT: Ole Gunnar Solskjær ser ut til å få beholde keeper David de Gea utover kommende sesong. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 18 måneder har Manchester United forhandlet med David de Gea om forlengelse av kontrakten. Nå ser det ut til å gå mot en løsning.

Samtlige engelske aviser skriver i dag at keeperen er tilbudt en femårskontrakt. Ifølge The Telegraph sikrer kontrakten spanjolen en ukelønn på 350 000 pund, eller 3,7 millioner kroner. Andre aviser - som Express - opererer med ukelønn på 4 millioner kroner.

Ifølge The Telegraph vil De Gea skrive under på kontrakten når Manchester United kommer tilbake fra pre-season-turen til Australia og Asia. Hvis han skriver under, vil keeperen få den nest høyeste lønna i United.

- Han blir den best betalte keeperen noen gang, skriver The Guardian med flere. The Sun hevder å vite at samlet inntekt over fem år vil bli over 970 millioner kroner.

ETTERTRAKTET: David de Gea skriver autografer på Optus Stadium i Perth. Foto: NTB scanpix
ETTERTRAKTET: David de Gea skriver autografer på Optus Stadium i Perth. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fra før er det kjent at Alexis Sánchez er den høyest betalte spilleren på Old Trafford. Han skuffer angivelig inn 500 000 pund, eller 5,3 millioner kroner i uka. Beløpet har vakt betydelig irritasjon blant omgivelsene, først og fremst fordi chilenerens bidrag til klubben har vært minimal. Han har vært mye skadet og ikke prestert som i glansdagene i Arsenal.

De Gea kom fra Atlético Madrid til Manchester United i 2011. Han er i perioder blitt omtalt som verdens beste keeper, men varierte i del to av forrige sesong.

Under turen til Australia har manager Ole Gunnar Solskjær snakket om at han savner en spillertype som Bryan Robson (62). Robson er med på turen som klubbambassadør, og muligens ser han en Robson-mentalitet hos De Gea.

- Jeg fikk aldri æren av å spille med «Robbo». Men vi trenger en spiller som ham. Vi venter at mange av de unge spillerne skal slå til. Vi har så mange spennende spillere. Og jeg er sikker på at vi kommer til å se det beste av dem i åra som kommer, sier Solskjær.

DOWN UNDER: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: NTB scanpix
DOWN UNDER: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: NTB scanpix Vis mer

De Gea er blitt koblet til Real Madrid flere ganger. Sagaen nådde et klimaks i 2015 da en treg faksmaskin sørget for at overgangen gikk i vasken. Ryktene har seinere blusset opp med jevne mellomrom, men nå tyder mye på at han er i ferd med å skrive «livstidskontrakt» med Manchester United.

Klubben startet Australia-turen med 2-0-seier over Perth United. Onsdag venter Leeds på Optus Stadium i Perth.

Manchester United sesongdebuterer i Premier League hjemme mot Chelsea 11. august.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media