Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Monstertilbud til Zidane - kan få to milliarder for fire år

Zinédine Zidane er ønsket som ny landslagssjef i Qatar. VM-vertsnasjonen skal ha tilbudt en enorm kontrakt for å sikre seg franskmannen.

TILGJENGELIG: Zinedine Zidane har foreløpig ikke tatt på seg en ny jobb etter at han gikk av som Real Madrid-trener. Nå er han ønsket i Qatar. Foto: REUTERS/Benoit Tessier/NTB scanpix
TILGJENGELIG: Zinedine Zidane har foreløpig ikke tatt på seg en ny jobb etter at han gikk av som Real Madrid-trener. Nå er han ønsket i Qatar. Foto: REUTERS/Benoit Tessier/NTB scanpix Vis mer

VM om fire år spilles i Qatar og innen den tid ønsker det arabiske landet å stable på beina et konkurransedyktig lag.

Nå har emiratet plukket ut hvem de ønsker til å lede landslaget sitt. Ifølge Bild har Zinédine Zidane blitt tilbudt en kontrakt verdt to milliarder kroner for å ta over jobben som landslagssjef.

Da Real Madrid tok sin tredje strake Champions League-tittel i mai etter en 3-1-seier over Liverpool i Kiev fant Real Madrid-legenden ut at nok var nok. Som den første trenere noensinne tok Zidane tre strake titler i den mest prestisjetunge klubbturneringen i verden.

Etter to og et halvt år som trener for den spanske giganten valgte Zidane å gå av med umiddelbar virkning.

- Jeg har bestemt meg for ikke å fortsette som trener i Madrid. Det er det riktige tidspunktet, sa Zidane på pressekonferansen den gangen.

Zidane tilbys to milliarder kroner av Qatar

Umiddelbart begynte ryktene å gå om hvorfor Zidane valgte å forlate klubben så plutselig. Blant annet gikk det rykter om at VM-helten fra 1998 skulle ta over som landslagssjef for det franske landslaget umiddelbart etter VM.

Presidenten i det franske fotballforbundet Noel Le Graet har gått ut og avkreftet dette og har fortalt at nåværende landslagssjef Didier Deschamps får fortsette i jobben i hvert fall fram til kontrakten hans går ut etter EM i 2020.

I stedet kommer den tyske avisa Bild nå med rapporter om hva Zidanes neste jobb kan bli. De henviser til egyptisk media som sier at emiren av Qatar Tamim bin Hamad Al Thani har sett seg ut Zidane som mannen som skal sørge for suksess.

Ifølge Bild har Zidane fått tilbud om en kontrakt verdt utrolig to milliarder kroner for å ta over som Qatars landslagssjef for de neste fire åra.

Qatar har aldri tidligere deltatt i et fotball-VM og ligger i dag på en 98. plass på verdensrankingen. Nasser Al-Khater, visepresident for organisasjonskomiteen til VM i 2022, er likevel optimistisk for at laget skal kunne slå fra seg i tide til VM.

- Jeg tror vi har gode muligheter til å lage et konkurransedyktig lag for 2022, sier Al-Khater til Bild.

Bygget lag i andre idretter

Qatar er ikke ukjent med å bygge seg opp sportslig suksess på kort tid. Både på friidrettsbanen og håndballbanen har landet på den arabiske halvøy sikret seg gode resultater, ofte ved hjelp av innkjøpte stjerner fra andre land.

Karsten Warholms overmann denne sesongen Abderrahman Samba konkurrerer for Qatar, men er opprinnelig fra Mauritania. Landet har også hentet flere distanseløpere fra det afrikanske kontinent, mens verdensmester i høyde Mutaz Essa Barshim er født og oppvokst i Qatar.

Da Qatar arrangerte VM i håndball i 2015 sørget de også for å ha et slagkraftig lag. Spillere fra Spania, Frankrike, Montenegro, Bosnia, Serbia, Egypt, Tunisia og Cuba ble gitt qatarske pass før mesterskapet og landet endte med sølvmedalje i VM.

Noe av det samme kan bli løsningen for Qatar før mesterskapet på hjemmebane. Om lag 80 prosent av befolkningen i landet er utenlandske arbeidere.