SELVSIKRE: Trener Branko Brnovic (t.h.) og Mirko Vucinic får England på besøk i morgen. Foto: Efrem Lukatsky, AP / NTB Scanpix
SELVSIKRE: Trener Branko Brnovic (t.h.) og Mirko Vucinic får England på besøk i morgen. Foto: Efrem Lukatsky, AP / NTB ScanpixVis mer

Montenegros trener mener England er arrogante

- Vi er topplaget i gruppa.


(Dagbladet): Montenegro har to poengs forsprang på England i VM-kvaliken før lagene møtes til toppkamp i gruppa i Podgorica i morgen.

Vertskapets trener Branko Brnovic og lagkaptein Mirko Vucinic var selvsikre da de møttes pressen dagen før kampen i dag. Brnovic tror England vil få det tøft i morgen.

- Vi respekterer og setter det engelske laget høyt, men vi setter våre egne kvaliteter enda høyere. Jeg er sikker på at vi vil utnytte dem maksimalt i morgen, sier Brnovic ifølge The Guardian.

- Arrogante Han mener dessuten engelskmennenes klager på dårlig bane er uforståelige.

- Jeg har sett uttalelser fra noen engelske spillere om hvordan banen vil se ut. Så vidt jeg vet har engelskmennene alltid vært tilhengere av langpasninger, så hvem burde klage på dette? Oss, med Mirko Vucinic, Stevan Jovetic og Marko Basa - eller England? De er også redde for supporterne våre. Alle disse historiene kommer fra dem. Det viser at de frykter denne kampen mer enn vi gjør.

England spilte 2-2 borte mot Montenegro i EM-kvalifiseringen sist, og vant gruppa. Montenegro tapte for Tsjekkia i playoff. Brnovic mener situasjonen er annerledes nå, og mener det engelske laget er arrogante i forkant av kampen.

- Jeg vil si det, det har man jo sett - til og med da de møtte San Marino - med tanke på hva de sa. Men ting er ganske annerledes nå. Vi er topplaget i gruppa denne gangen. Vi jager ikke etter noe, og har ikke noe å bevise. Dette blir litt av en kamp.

Han mener også Det engelske fotballforbundet har vært offensive når de har avtalt privatkamper mot Tyskland og Argentina i november. Det kan fort bli kollisjoner dersom England må ut i playoff.

- Kanskje de gjorde dette før kvalifiseringen, fordi de har sånn tro på seg selv. Kanskje må de avlyse disse kampene etter kampen i morgen, og pådrar seg en straff. Hvem vet? Vi ønsker å gripe muligheten som ligger foran oss. Jeg sier ikke at vi ikke kan tape kampen i morgen, men England skal virkelig slite for å slå oss.

Skeptisk til stopperne Også kaptein Mirko Vucinic var selvsikker under dagens pressekonferanse. Juventus-spissen utgjør trolig Montenegros spisspar sammen med Fiorentina-angriper Stevan Jovetic.

Vucinic er glad for at England må klare seg uten John Terry og Rio Ferdinand. Terry trakk seg fra landslaget som en følge av FAs etterforskning av anklagene om rasisme mot Anton Ferdinand, mens skadeplagede Rio meldte forfall angivelig fordi det ikke passer inn i hans personlige treningsprogram å spille landskamper.

- De må ha sine personlige grunner for det, men jeg er sikker på at kampen ville blitt bedre og mer interessant om de hadde spilt, for de er absolutt blant de beste forsvarerne i verden i dag.

I stedet får de montenegrinske spissene antakelig møte Chris Smalling (Manchester United) og Joleon Lescott (Manchester City).

- Jeg ser det som et tegn på svakhet, for om de ikke spiller for sine egne klubber, forstår jeg ikke hvorfor landslagstreneren tar dem ut, sier Vucinic.