Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Montgomery dømmes neste måned

Verdens raskeste manns karriere går mot slutten.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) trapper nå opp jakten på en dom mot verdens raskeste mann Tim Montgomery.

IAAF reagerer på at USAs sportsdomstol (CAS) har satt datoen for høringen i dopingsaken mot Montgomery til juni neste år. Hvis CAS får viljen sin, kan Montgomery delta i innendørsmesterskap i vinter.

- IAAF aksepterer ikke en høring i juni. Vi har kontaktet CAS og uttrykt vår bekymring for saken, sier Nick Davis, talsmann for IAAF, ifølge Guardian.

Neste måned skal CAS ha et møte om saken, og IAAF regner da med å få ham utestengt.

Montgomery ble først anklaget for dopingbruk i juli i år av det amerikanske antidoping-byrået. Byrået grunla tiltalen etter bevis framkommet gjennom en FBI-etterforskning, og det er ventet at saken er så grov at Montgomery blir utestengt på livstid. Toppsprinteren skal ha brukt TGH, HGH og EPO i tillegg til veksthormoner.

Hvis han blir dømt etter tiltalen, vil alle resultater etter februar 2000 bli annullert. Det betyr at USAs OL-gull på 4x100 meter stafett må bli levert tilbake, og verdensrekorden på 100 meter på 9,78, som ble satt i september 2002, vil bli annullert.

GAMLE TIDER: Tim Montgomery viser stolt fram verdensrekordtiden i september 2002. Nå blir den sannsynligvis annullert.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media