Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Montoya mester i Monaco

Juan Pablo Montoya holdt unna og vant formel 1-løpet Monaco Grand Prix i dag.

Juan Pablo Montoya tok søndag steget inn i motorsporthistorien som eneste vinner av både Monacos Grand Prix og Indy 500 i moderne tid.

27-åringen ble CART-mester i USA for fire år siden, og i 2000 vant Montoya klassikeren Indianapolis 500. Først året etter satte han seg i formel 1-bilen. Søndagens seier var colombianerens første i Monaco og den andre i VM-karrieren. Første gang han vant var på Monza-banen i debutsesongen.

- Dette trengte vi. Seieren var definitivt verdt å vente på, sa en jublende glad Montoya etter 76 runders råkjør i sin Williams-bil.

Starten avgjorde

Avgjørelsen falt på mange måter i starten, der Montoya smatt inn foran finnen Kimi Räikkönen før første sving og plasserte seg i rygg på stallkamerat Ralf Schumacher. I trange Monte Carlo-gater var det nærmest håpløst å kjøre forbi duoen.

Colombianeren holdt VM-lederen og McLaren-føreren Räikkönen de nødvendige tidelene bak seg de siste rundene, og over mållinjen skilte bare 0,602 sekund. Bak duoen fulgte verdensmester og Ferrari-fører Michael Schumacher i rakettfart, 1,720 sekund etter vinneren.

Juan Pablo Montoya sørget for Williams-lagets første seier i Monte Carlos trange gater på 20 år. Sist ut var finnen Keke Rosberg i 1983.

Drømmen brast

Schumachers drøm om å vinne for sjette gang i Monaco og tangere nok en Ayrton Senna-rekord, brast sammen med taktikken. Dessuten var tyskeren misfornøyd med Bridgestone-dekkene.

- Vi forsøkte alt, men må bare innrømme at vi ikke var gode nok denne helgen. Egentlig var det ganske sterkt å ende på tredjeplass. Det må vel være lov å si at vi ikke tok oss så godt ut når det gjaldt dekkene, sa Schumacher.

Broren Ralf Schumacher hadde beste startspor, men måtte overlate ledelsen til stallkamerat Montoya ved første depotstopp etter 20 runder.

I VM-sammendraget leder fortsatt Räikkönen foran Michael Schumacher. Nå skiller fire poeng mellom de to stjernene. VM-sirk uset fortsetter med Canadas Grand Prix om to uker.

NTB

MESTER I MONACO: Juan Pablo Montoya vant for første gang i Monaco i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media