Montoya vant på Monza

Men Räikkönen imponerte mest.

(Dagbladet.no:) Juan Pablo Montoya startet i pole position og endte som mester på Monza-banen i Italia i dag. VM-leder Fernando Alonso kom på andre plass, og beholder ledelsen i sammendraget.

Seieren i dag var ikke truet, før det gjensto én runde. Da fikk Montoya problemer med venstre bakdekk, og det begynte å gå saktere. Alonso tok innpå, men kom 2,4 sekunder bak Montoya i mål.

- Jeg presset hardt de første rundene, fikk en liten luke og følte meg komfortabel. Men bilen ble etter hvert overstyrt, og vi prøvde å justere den - uten at det hjalp. Men det holdt inn, sier vinneren.

Dette var Montoyas sjette seier i karrieren, og hans andre på Monza-banen.

Giancarlo Fisichella kom på 3. plass.

Kimi Räikkönen kjørte seg nok en gang kraftig opp etter å ha blitt straffet på grunn av motortrøbbel. Han kjørte ut fra 11. startposisjon, men endte på 4. plass.

Dette er tredje gang denne sesongen han har kjørt seg voldsomt opp. Finnen var bare inn på én pit-stop, og tapte bare tre poeng i sammendraget til Alonso.

Spanjolen har 103 VM-poeng, mens Räikkonen på andreplass har 76 poeng. Hver seier er verdt ti poeng og det er fire runder igjen. Alt må derfor gå galt for Alonso, for at finnen skal bli verdensmester.

MONTOYA BEST: Colombianeren vant Italia Grand Prix. Foto: EPA
MONTOYA BEST: Colombianeren vant Italia Grand Prix. Foto: EPA Vis mer

Michael Schumacher kom på 10. plass, og har nå ikke en gang en teoretisk mulighet til å forsvare sin rekke av verdensmesterskap.

• Les mer om Monza-runden på Formel 1s offisielle side

FULL FART: Kimi Räikkönen kjørte nok en kjemperunde.