Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Montoyas parademarsj

Juan Pablo Montoya paraderte inn til en overlegen seier i den høydramatiske VM-runden i formel 1 på Hockenheim søndag. Årets formel 1-VM er vidåpent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Colombianeren tok viktige poeng i kampen om VM-tittelen. Montoya er etter oppvisningen i Tyskland bare seks poeng bak ledende Michael Schumacher i kampen om å bli årets verdensmester.

Schumacher hadde 2. plassen i lomma på Hockenheim, men punkterte bare fire runder fra mål og ble tvunget til å ta et ekstra depotstopp. Dermed endte han bare på 7. plass.

Men dramatikken startet bare sekunder etter at starten gikk. Favoritter som Kimi Räikkönen, Rubens Barrichello og Ralf Schumacher røk i hop og forsvant alle ut.

Det visste Montoya å benytte seg av. Mannen som holder 2. plassen i VM-sirkuset i sin Williams-BMW vant med over minuttet på David Coulthard i McLaren-Mercedes. Renaults Jarno Trulli tok en overraskende 3. plass.

Har sjansen

Fire runder før slutt har Montoya, som er ønsket av McLaren-Mercedes, etter neste sesong, fortsatt muligheten til å ta igjen regjerende verdensmester Michael Schumacher.

- Vi har fortsatt fire runder igjen og alt kan skje, sa Montoya som startet i pole position og som aldri ga fra seg føringen.

Seieren var Montoyas tredje i karrieren. BMW har for alvor fått skikk på bilen, og i de seks siste rundene har 27-åringen fra Sør-Amerika to seirer, tre 2. plasser og én 3. plass.

Sluttspurten har ført ham rett i ryggen på Ferraris storfavoritt, Michael Schumacher.

- Det er viktig å ta poeng i hvert eneste løp om man skal true Michael Schumacher, sa vinneren på Hockenheim og kom med følgende advarsel:

- VM handler ikke bare om Montoya og Schumacher. Räikkönen er bare ni poeng bak. Det er helt åpent, mente Montoya.

Perfekt

Over 100.000 tilskuere hadde tatt veien til Hockenheim, sterk i troen på at seieren ville bli tysk.

Men slik gikk det ikke. Søndagens VM-runde var Montoyas fra A til Å.

- Alt gikk fint i helgen. Bilen var fantastisk. Jeg fikk en fin start, ga alt i den første svingen og alle bare forsvant i bakspeilet. Jeg mistet litt av toppfarten på grunn av en teknisk feil, men det var ingen stor greie.

Italieneren Jarno Trulli tok sin første pallplass etter åpningsløp i Melbourne, og var fullstendig sluttkjørt kraftanstrengelsen.

Han klarte så vidt å ta seg opp på seierspallen, men orket ikke å komme på pressekonferansen.

35 graders varme i lufta og 50 grader nede ved asfalten tok knekken på Trulli som gjennom hele veien var involvert i knallharde dueller.

Den neste VM-runden kjøres i Budapest om to uker.

(NTB)

STERK: Montoya vant foran briten David Coulthard og Italias Jarno Trulli.
SLÅTT: Schumacher forlater bilen etter å ha blitt henvist til 7.plass.