Mor gikk på dop, far ble skutt og fengslet

Ghetto-bokser Mayweather er klar for Hatton.

(Dagbladet.no): Lørdag kveld smeller det. Floyd Mayweather åpner ringen for Ricky Hatton i Las Vegas.

Det er VM-kamp i weltervekt og i natt møttes amerikaneren og briten for en heftig peptalk.

Mayweather (30) er selveste boksekongen, under tilnavnet Pretty Boy fordi han er vanskelig å slå stygg. Han har seks VM-titler i fem vektklasser, 38 kamper er bokset - ingen er tapt.

29-årige Hatton er fra Manchester og er kjent som Hitman. Det har 43 boksere fått merke, alle er blitt beseiret.

Mayweather stilte i dress i natt, Hatton i treningsdrakt. Begge to var kjepphøye på podiet i Nevada, foran tittelkampen med navn «De ubeseirete».

Hatton har ledd seg ferdig

Det begynte med to minutters tett stirring på MGM-hotellet, forteller Daily Telegraph. Etter litt mer øyebuling dyttet Mayweather briten unna.

Hatton fortsatte stirringen. Og strøk fingeren over halsen.

AMPERT OG STORKJEFTET: Floyd Mayweather stirret, dyttet og fortalte om julingen som venter Ricky Hatton da de to møttes til en pressekonferanse i natt. Foto: Scanpix/Reuters
AMPERT OG STORKJEFTET: Floyd Mayweather stirret, dyttet og fortalte om julingen som venter Ricky Hatton da de to møttes til en pressekonferanse i natt. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Slik psykologisk krigføring er ikke min greie, men han presset meg. Det finnes tid for latter og spøk, men med bare to dager til kamp har jeg ledd og fleipet ferdig, sier Hatton.

- Da jeg lente meg mot ham, sa han «ikke rør meg». Jeg ga han en du er død-gest.

Da hadde allerede Mayweather stukket fram begge hender som en revolvermann mot Hattons supportere. Så fortalte han hvordan den hvite engelskmannen skal pulveriseres.

- Jeg vet alt om Hattons plan, jeg vet at han gjør mye feil. Mot en proff som meg har han ikke råd til feil.

- Andre boksere må respektere meg. Hvis jeg føler de ikke respektere meg, så banker jeg respekten inn i dem, sier Mayweather.

Amerikaneren ante litt skjelving da de to sto nese til nese.

- For å være ærlig, han var nervøs. Men det er alle boksere som møter meg, selvsagt er de nervøse.

Mor på dop, far i fengsel

Mor gikk på dop, far ble skutt og fengslet

Kampen er verd 80 millioner kroner for amerikaneren. Årslønna bikker over 300 mill. Det er mye penger for en kar som påberober seg ghettobakgrunn.

Han er godt utstyrt med bling, som USA-rappere. I natt blinket det i edelstener på begge håndledd. Og som mange rappere har han ei drøy fortid.

- Jeg har sett alt. Jeg tror ikke Ricky Hatton har sett sin far bli skutt. Jeg tror ikke Ricky Hattons mor har gått på dop. Jeg tror ikke faren hans har vært i fengsel. Jeg kommer fra et nabolag hvor det er normalt at folk dør, sier Mayweather.

Om ikke Hatton dør i ringen lørdag, så skal han og de tilreisende supporterne få smake på Mayweather-opplevelsen. Det er et blodig løfte, gitt med nok en pekefinger.

- Dere er alle innbitte fans, som heier på Ricky Hatton selv når han får juling. Og dere elsker han når han får juling. Jeg skulle ønske mine fans var slik, men fansen kan ikke slåss for deg.

I Mayweathers bok er alle Hattons seirer kommet mot fulle sjømenn.

- Han blir lett å treffe. Vi vet alle at han kommer til å bli opphovnet og kuttet opp.

Hatton velger å holde kruttet tørt til de to går inn mellom tauene. I stedet svarer han med velkjent britisk vidd.

- Denne lille, feite øldrikkende engelskmannen er blitt overbeskyttet, og har bare sloss med avdankete boksere. Likevel mener bookmakerne det blir jevnt, sier Hatton.

Nullen sprekker

En seier til Hitman gir 2,3 ganger pengene tilbake i verdens gamblinghovedstad. Manchester-bokseren har sin egen teori på hvorfor Mayweather dyttet og rablet på podiet i natt.

- Jeg tror Floyd trenger selvtillit, derfor holdt han på sånn. Men jeg tror det skader han mer enn meg. Jeg bare går derfra og tenker ikke mer på det.

Søndag morgen våkner enten Hatton eller Mayweather med ett tap i statistikken. Det første noensinne.

- Én null vil forsvinne. Merk dere mine ord, det blir ikke min, sier Hatton.

BELTESAMLING: Mayweather-leiren viste ivrig fram gull og glitter.
SUPERKAMP: Mayweather beseiret de la Hoya 5. mai i år.
HITMAN: Ricky Hatton på treningsleir før møtet med USAs boksekonge.
DE UBESEIREDE: Kampen i Las Vegas blir promotert av den gamle storbokseren Oscar de la Hoya.