Mor rystet: - Hun kunne ha knekt nakken

Frida Karlssons mamma og manager, Mia, forteller at dattera hadde flaks da hun falt under Toppidrettsveka.

TØFT: Frida Karlssons mamma, Mia, forteller at det kunne ha gått skikkelig galt med dattera. Foto: NTB Scanpix
TØFT: Frida Karlssons mamma, Mia, forteller at det kunne ha gått skikkelig galt med dattera. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det gikk et lite gisp gjennom skimiljøet under Toppidrettsveka i forrige uke. Bakgrunnen er at en rekke utøvere måtte bryte løpet på grunn av skiproblemer.

En del av rulleskiparene som ble delt ut var defekte, og dette førte blant annet til at stjerner som Frida Karlsson og Aleksandr Bolsjunov falt under løpet. Den svenske superstjerna smalt i et gjerde og måtte avbryte løpet.

- Jeg ble forbannet. Jeg kjente tidlig at noe var feil, men jeg fortsatte å gå. Plutselig slapp det reelt. Da kjørte jeg ut og falt inn i gjerdet. Jeg reiste meg opp, men det var for farlig å fortsette, uttalte Frida Karlsson til VG.

NORTHUG: Det svenske supertalentet Frida Karlsson har Petter Northug som sitt store forbilde. Reporter: Øyvind Godø. Video: Expressen TV/Kristoffer Løkås/Dagbladet. Vis mer

Sint mamma

Det så heldigvis ut til å gå bra med dem som falt under Toppidrettsveka. Men det er bare flaks, mener Karlssons mamma og manager, Mia Karlsson. Til Aftonbladet hevder hun at fallet var langt mer alvorlig enn først antatt.

- Det kunne ha vært på slutten på karrieren. Hun kunne ha knekt nakken i fallet, sier hun.

Aftonbladet spør igjen om det virkelig var så alvorlig, og mamma Karlsson er nådeløs:

- Ja, asfalten er hard. Hadde hun falt et annet sted kunne det ha gått virkelig ille.

Karlsson forteller at dattera hadde flaks som falt på gress, men at hun en rekke blåmerker i halsen og på albuene.

- Jeg sto ved mål og ventet da hun ringte. Det første jeg tenkte var «nei», men så gikk det over til «hun lever i hvert fall». Frida hadde så mye adrenalin i kroppen at hun ikke var i smerter.

Det er Swix som var leverandør av ski til konkurransene, og sponsorsjef Bjørnar Myhren i selskapet la seg flat i et intervju med NRK.

- Gummien løsnet ut fra felgen (på Karlssons ski), så det er helt sikkert en produksjonsfeil. Det har skjedd på et par gutteski også, og det er trist å høre.

Rivaler

Frida Karlsson ble for alvor et navn på norske lepper da hun vant tre medaljer i senior-VM i Seefeld i vinter. Den svenske 20-åringen holdt også på å slå Therese Johaug på 10-kilometeren.

Den duellen var en smakebit på hva som kommer til å skje mer og mer de neste åra, hvis Karlsson fortsetter den vanvittige utviklingen.

Det svenske stjerneskuddet har allerede greid å yppe på seg flere av de norske utøverne. Overfor Dagbladet fortalte Norges stortalent Kristine Stavås Skistad (20) i sommer om en form for isfront mellom henne og Sveriges vidunderbarn.

- Jeg tror jeg har klart å skaffe meg en uvenn der. Det blir ikke sagt hei mellom oss, sa Stavås Skistad til Dagbladet.

- Hun er helt iskald mot deg?

- Ja.

Det stilte Karlsson seg uforstående til:

- For å være helt ærlig ble jeg overrasket da det der kom ut. Jeg skal ikke si at jeg kjenner henne veldig bra, men om jeg møter henne, vil jeg absolutt hilse. Jeg vet ikke om hun forsøker å skape en rival fra ingenting eller hva dette handler om, uttalte hun til Expressen.

Det blir garantert noen nye episoder gjennom vinteren.