Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Mora mi gråter når Edvald vinner»

- Er veldig glad for støtten jeg får, sier Boasson Hagen.

DER SATT DEN! Edvald Boasson Hagen var raskeste mann opp til Quriyat og kunne ikle seg rittets ledertrøye på tampen av dagen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
DER SATT DEN! Edvald Boasson Hagen var raskeste mann opp til Quriyat og kunne ikle seg rittets ledertrøye på tampen av dagen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Etter årets to første etappeløp, står Edvald Boasson Hagen allerede oppført med to etappeseirer.

Onsdag var han førstemann opp til mål i en bakke han etter å vurdert etappeprofilen til - trodde skulle bli hakket for utfordrende:

- Laget gjorde en veldig god jobb med å holde meg foran der. Det kjørte så hardt at ingen forsøkte seg med støting. Jeg var usikker i forkant fordi jeg trodde bakkeavslutningen var i overkant tøff for meg. Jeg er selvsagt glad for at jeg gikk 100 prosent til nå, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no med rittets sammenlagtrøye på overkroppen.

Satte sterke ryttere på plass Ser man på topp 10-lista etter etappen, finner man raskt ut at rudsbygdingen utmanøvrerte en rekke sterke avsluttere i kupert terreng.

6,5 prosent i snitt - og enda tøffere de siste fem hundre meterne, bør ikke passe Romain Bardet, Vincenzo Nibali, Jakob Fuglsang eller Gianluca Brambilla noe dårligere.

Men ingen kunne matche Boasson Hagen denne gangen.

- Han virker å være i godt slag. Dette er en bekreftelse på hvordan han avsluttet sesongen i fjor, og jeg synes det ser meget lovende ut foran de kommende klassikerne, sier Gino Van Oudenhove til procycling.no.

- Kanskje kan dette bli året hvor han tar seieren i ett av de aller største løpene, legger han til.

Tar til tårene når Edvald vinner Lite hadde nok gledet norske sykkelhjerter mer. Boasson Hagens sympatiske vesen og nylig hans svært oppofrende innsats som hjelperytter for Alexander Kristoff under VM i Richmond, har gitt ham unik standing i kongeriket Norge.

Men også utenfor landegrensene:

- Mora mi gråter hver gang Edvald vinner. Og min far har klippet ut hver eneste sak og hver eneste resultatliste han finner navnet til Boasson Hagen i. De lever noe sinnsykt med Edvald, og jeg må informere dem om hvordan det går og hvilke ritt han skal sykle. De har fulgt ham helt siden han var hos oss, sier Van Oudenhove som hadde Boasson Hagen i stallen hos Maxbo Bianchi mellom 2006 og 2007.

- Nok uflaks i det siste Dimension Data-rytteren ankom årets Tour of Oman med et sviende nederlag i nabolandet Qatar.

• Les også: Mistet trøya etter å ha punktert to ganger

Der hadde han sammenlagtledelsen i lomma, men ble hindret av en dobbeltpunktering på rittets nest siste dag.

- Jeg har hatt nok uflaks i det siste, men det er nok mer lyst til å vinne enn revansjelyst. Jeg vant ikke i går heller, så da var det ekstra godt å ta den i dag, forteller han.

- Hva tenker du om den store støtten du har hjemme i Norge? Det er veldig mange som nå unner deg en klassikerseier.

- Det er alltid gøy at folk ønsker jeg skal gjøre det bra. Jeg er veldig glad for det.

- Lover formen du har nå godt foran klassikerne?

- Det er alltid positivt å sitte med ledertrøya og å være i bra slag. Jeg er glad for det, men samtidig er klassikerne noe helt annet, presiserer han.

Det grønne fjellet ulmer i det fjerne Dersom han skal holde sammenlagtledelsen hele veien inn i Oman, må han trolig grave dypere enn han noen gang har gjort tidligere.

Selv om Boasson Hagen nå har stått imot ryttertyper som vanligvis gjør det godt i Ardenner-klassikerne så langt, er det også enda mer spesialiserte klatrere med i det seks dager lange etapperittet.

Disse venter på å begi seg opp mot toppen av «The Green Mountain» under fredagens etappe. Det er flere sammenlagtryttere i Oman enn det pleier å være, og i tillegg er klatringen nå over hele 7,5 kilometer med 10,7 prosents stigning i snitt.

- Hva tror du om dine muligheter?

- Jeg tror den blir i overkant hard. Den er lengre enn tidligere, og da kan det bli for tøft. Jeg skal prøve å forsvare den, og så får vi se.

Boasson Hagen har en andreplass fra Green Mountain fra 2011-sesongen. Da ble han distansert av sammenlagtvinner Robert Gesink mot slutten av etappen.

Og selv om hans egen forhåndsvurdering av etappeprofilen slo feil i dag, er fredagens utfordring av et helt annet kaliber.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!