VERDENSREKORD: Sohrab Moradi i aksjon i 94-kilosklassen i vektløfting under Asialekene lørdag. Han satte verdensrekord i rykk. Foto: Tatan Syuflana, AP / NTB scanpix
VERDENSREKORD: Sohrab Moradi i aksjon i 94-kilosklassen i vektløfting under Asialekene lørdag. Han satte verdensrekord i rykk. Foto: Tatan Syuflana, AP / NTB scanpixVis mer

Moradi med ny verdensrekord

Sohrab Moradi fra Iran slo den eldste verdensrekorden i vektløfting da han greide 189 kilo i rykk i 94-kilosklassen under Asialekene i Indonesia lørdag.

Iraneren forbedret greske Akakios Kakiasvilis' rekord fra 1999 med en kilo.

Dermed har Moradi alle rekordene i sin vektklasse. Han hadde allerede bestenoteringene i støt (233 kilo) og totalt (417 kilo) i lett tungvekt.

I Asialekene greide han 221 kilo i støt og vant med 410 kilo sammenlagt. Han mislyktes så vidt med et forsøk på 234 kilo som ville forbedret verdensrekordene både i rykk og sammenlagt.

- Jeg er veldig glad for at jeg greide å slå den eneste rekorden jeg ikke allerede hadde, ettersom dette var min siste sjanse. Nå vil navnet mitt alltid stå ved verdensrekordene i 94-kilosklassen, sa Moradi.

Årsaken til det er at klassene i vektløfting endres innen høstens VM. Moradi kommer til å løfte videre, men da i den nye 96-kilosklassen.

- Mitt neste mål er VM i november, og så retter jeg blikket mot Tokyo-OL, sa han.