BESKJEDEN JUBEL: Wayne Rooney jublet først, og så tok han raskt på seg et steinansikt. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP
BESKJEDEN JUBEL: Wayne Rooney jublet først, og så tok han raskt på seg et steinansikt. Foto: FABRICE COFFRINI/AFPVis mer

- Moral som en bakgårdskatt, men evnene til et geni

Rooney mobbes og hylles i England.

|||(Dagbladet): Selvfølgelig scoret Wayne Rooney for England i går kveld. Etter noen knalltøffe dager privat - og en lang måltørke på landslaget - sto det i drømmemanuskriptet at han ville få nettkjenning.

Og i de engelske tabloidene ble det nok hamret på tastaturene umiddelbart.

Resultatet i dagens aviser er blandet. Noen (de mest seriøse) hyller Rooney for å klare å fokusere på fotball. Andre (de som selger mest) klarer ikke dy seg, de er nødt til å gjøre narr av England-spissen.

Helt gratis «Wayne scorer (... og det kostet ham ikke £1200)», skriver The Sun.

En prostituert kvinne hevdet søndag at Manchester United-stjernen betalte for hennes seksuelle tjenester mens kona Coleen var gravid. Det har blitt gravd opp stadig nye elementer i engelske aviser de siste dagene.

Også The Mirror jakter nye avsløringer og i avisas kampreferat skriver de følgende om Rooney:

«Moralen til en bakgårdskatt, kanskje - men evnene til et geni.»

«En sann proff,» skriver Daily Mail, som er blant avisene som har jaktet heftigst på nye avsløringer de siste dagene.

Rolig feiring Rooney sendte England i ledelsen mot Sveits etter bare ti minutter, og han gjorde dermed slutt på en landslagsmåltørke som hadde vart i ett år. 11 kamper og 967 minutter uten nettkjenning.

- Jeg sa jo at gutten min ville score, skrev United-kamerat Rio Ferdinand på Twitter umiddelbart.

«Rooney med grunn til å feire (nesten),» skriver The Independent.

SCORINGEN: Her er landslagsmåltørken til Wayne Rooney over. Foto: Peter Klaunzer/Keystone/REUTERS
SCORINGEN: Her er landslagsmåltørken til Wayne Rooney over. Foto: Peter Klaunzer/Keystone/REUTERS Vis mer

For han feiret ikke slik du normalt kunne forventet av en mann som har overkommet en så lang tørketid.

«Og det er kanskje ikke så rart, med tanke på dagene med intens gransking av hans påståtte forhold til prostituerte Jennifer Thompson,» skriver avisa.

Til Goodison Park Lørdag vender Rooney tilbake til Goodison Park. Det er alltid en prøvelse for ham å møte Everton, og det blir ikke vennligere der denne gangen. Everton-fansen kommer garantert til å meske seg i samlivsproblemene hans.

«Wayne Rooney er ikke typen som gjemmer seg på grunn av dekningen av hans privatliv. Og han kunne ikke gjort mer enn enn å sende England i ledelsen etter ti minutter, med sitt første landslagsmål siden september 2009,» skriver The Guardian.

Nå vender han hjem til Manchester for å kjempe for ekteskapet - og kanskje det blir en prat med sir Alex Ferguson også, United-manageren er kjent for å mislike at spillerne skaper utenomsportslige overskrifter.

Som The Mirror skriver avslutningsvis:

«Rooney besvarte noen spørsmål, uten tvil. Nå må han håndtere Coleen og Fergie.»

BRETTET UT I SPALTENE: Påstander om utroskap har blitt brettet ut i mediene de siste dagene. Engelske aviser spekulerer i hvordan forholdet mellom Wayne og Coleen Rooney vil ende. Foto: STELLA PICTURES
BRETTET UT I SPALTENE: Påstander om utroskap har blitt brettet ut i mediene de siste dagene. Engelske aviser spekulerer i hvordan forholdet mellom Wayne og Coleen Rooney vil ende. Foto: STELLA PICTURES Vis mer