FRYKTER FOR TOUR-INNSATSEN: Robbie McEwen frykter at skadene han har pådratt seg - den ferskeste etter en kollisjon med en kameramann i går - kan ødelegge Tour de France for ham og laget. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FRYKTER FOR TOUR-INNSATSEN: Robbie McEwen frykter at skadene han har pådratt seg - den ferskeste etter en kollisjon med en kameramann i går - kan ødelegge Tour de France for ham og laget. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Mørbanket McEwen er fortsatt forbannet på kameramannen

- Skaden min kan koste oss hundretusener av euro.

||| TOURNUS/OSLO (Dagbladet): En mørbanket Robbie McEwen kom seg så vidt på sykkelen i dag.

Men snakketøyet var det ikke noe i veien med. Han var fortsatt forbannet etter at han i går ble felt av en kameramann i målområdet.

- Jeg er skadd, så det kan påvirke min Tour de France og også kampen om den grønne trøya. Denne skaden, på toppen av de andre skadene kan ødelegge mine sjanser. Hvis du ser det fra et sportslig perspektiv, så er det allerede forferdelig. Men hvis du ser det fra et økonomisk perspektiv, kan dette koste oss (Katusja-laget) hundretusenvis av euro.

- En dust som ham - og jeg kan være glad jeg ikke har brukket noe - har gjort skadene ille nok.

Kameramannen får en ufrivillig fridag i dag, etter at arrangørene suspenderte ham fra dagens etappe.

- Avskyelig McEwen er frustrert over alle menneskene som slipper inn i det trange målområdet der rytterne kommer inn i stor fart, spesielt på en sprintetappe som i går. McEwen anslo på Twitter i går at han kjørte i 60 kilometer i timen da han kolliderte med kameramannen.

- Infrastrukturen i målområdet var helt avskyelig, sier den australske sprinteren. Jeg har snakket med andre ryttere om det, og diskuterte det med Lance Armstrong ved frokosten i dag morges. Målområdet er absolutt overbefolket. Det er for mange folk der som ikke har noe der å gjøre, sier McEwen.

Rett etter at rytterne har kommet i mål, har i praksis alle skrivende journalister, fotografer og kameramenn lov til å være der, i tillegg til lagenes hjelpere og PR-folk. En rekke VIP-er, sponsorer og andre gjester har også tilgang.

1800 journalister i fjor For å gi et inntrykk av omfanget: Under fjorårets Tour var det rundt 1800 akkrediterte journalister på jobb.

- Det er regler som må følges, men det trenger bare være en idiot som gjør noe dumt, sånn som denne fyren i går, sier McEwen.

I går var det ikke bare funksjonærer og uvedkommende som skapte kaos i målområdet. Rytterne Carlos Barredo og Rui Costa havnet i slagsmål midt i mylderet av mennesker mens måpende konkurrenter trillet forbi dem.

Se fallet til McEwen hos TV 2.

VIL RYDDE I MÅLOMRÅDET: McEwen mener det er alt for mange mennesker i målområdet som ikke har noe der å gjøre. Foto: Thomas Rasmus Skaug
VIL RYDDE I MÅLOMRÅDET: McEwen mener det er alt for mange mennesker i målområdet som ikke har noe der å gjøre. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer