BACK IN BUSINESS: Nils Arne Eggen instruerer RBK-spillerne på gårsdagens trening. Steffen Iversen og Fredrik Winsnes tror begge det blir tøffere økter enn de var vant med fra tiden med Erik Hamrén. Alle foto: Hans Arne Vedlog
BACK IN BUSINESS: Nils Arne Eggen instruerer RBK-spillerne på gårsdagens trening. Steffen Iversen og Fredrik Winsnes tror begge det blir tøffere økter enn de var vant med fra tiden med Erik Hamrén. Alle foto: Hans Arne VedlogVis mer

- More in.....lengderetningen!

Dette synes RBK-gutta om de første Eggen-øktene.

||| (Dagbladet): Kanskje er han litt mildere enn tidligere, kanskje noen kilo tyngre og kanskje med enda mer livsvisdom etter rolige tider på den spanske solkysten.

Men fotballengasjementet, iveren over å lede en prestasjonsgruppe og kjærligheten til treningsfeltet og utvikling synes å være fullt inntakt hos Rosenborg-nestor og comebacktrener Nils Arne Eggen.

Treningsøktene de to siste dagene har vist en energisk 68-åring som fortsatt har gløden og leverer gullkorn - akkurat som før.

Klassisk «trøngelsk»
de to første øktene har Eggen fokusert på medløpsspill, overgangsspill og avslutninger, og ga i går med engelsk og kroppspråk tydelig beskjed til de spillerne som kanskje ikke forstår orkdalsmålet:

- More in......lengderetningen!!

Trond Olsen, Abdu Razack Traoré og Kjell-Rune Sellin var noen av de andre som fikk klar beskjed om hvordan det skulle spilles, gjerne med hentydninger til både julenissen, norske småbyer og krig på eggensk blanding av trøndersk og engelsk.

rbk.no har lagt ut et sammendrag fra den første Eggen-treningen.

- Høyere intensitet
Flere av spillerne er opptatt med landslagsspill, men de gjenværende har fått kjørt seg med tøffe spillsekvenser og intensive økter de to siste dagene.

- Det var den tyngste oppvarmingen jeg noen gang har hatt i hvert fall. Det var nesten rett i spill, men det går bra. Dette ser lovende ut, sier Kris Stadsgaard til rbk.no.

Steffen Iversen, Roar Strand og Fredrik Winsnes er de eneste i dagens RBK-tropp som har hatt Eggen som sjef tidligere.

- Det var ikke lett å merke at det har gått åtte år siden sist. Det var mye som var kjent. Slitsomt, men positivt, sier Winsnes.

INTERESSE: Nils Arne Eggens tilbakekomst som RBK-trener har blitt med enorm interesse fra mediene og publikum.
INTERESSE: Nils Arne Eggens tilbakekomst som RBK-trener har blitt med enorm interesse fra mediene og publikum. Vis mer

- Jeg tror det blir høyere intensitet på treningene, dette var veldig likt de øktene vi hadde sist jeg var under Nils Arne. Og det var en tøff økt i dag, sier Iversen til adressa.no.

- Skape flere målsjanser
Karl Petter Løken spår et morsommere RBK med Eggen tilbake, mens Kjernen-talsmann Andreas Johanson tror en blanding av Eggen og Hamrén kan gi et sterkt RBK.

Fredrik Winsnes mener forskjellene mellom trenerne er små, mens veteran Roar Strand tror spillerne og tilskuere vil se forskjell.

- Jeg tror vi vil skape flere sjanser og score flere mål, men det er ikke gjort over natta, sier Strand.

Nils Arne Eggens første kamp som ny RBK-trener er 6.juni hjemme mot Kongsvinger.

For flere udødelige Eggen-sitater som «Det ska dæm ha, Real Madrid, dæm prøvd!» klikk her.

I KJENT STIL: Eggen hevder selv han aldri er sint i mer enn et sekund på rad.
I KJENT STIL: Eggen hevder selv han aldri er sint i mer enn et sekund på rad. Vis mer