Moren døde - Pulis tok fri i en omgang

Og da sjefen kom til stadion, snudde Stoke kampen mot Aston Villa.

EN SALTO VERDT: Kenwyne Jones utliknet for Stoke. Det er verdt å drive litt akrobatikk for.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
EN SALTO VERDT: Kenwyne Jones utliknet for Stoke. Det er verdt å drive litt akrobatikk for.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

||| (Dagbladet) Stoke - Aston Villa 2-1.

Stoke-manager Tony Pulis vil bli hyllet for sin lojalitet og sitt engasjement etter Stokes møte med Aston Villa på hjemmebane i dag.

Ingen av lagene startet kampen med manageren på sida, for Villas del på grunn av at nyansatte Gerard Houllier ikke er helt ferdig med sine forpliktelser overfor det franske forbundet.

For Pulis var fraværet mer dramatisk, han måtte melde forfall på kampdagen etter å ha fått beskjed om at moren hans lå for døden på sykehuset.

Men morens bortgang stoppet ikke Stoke-sjefen fra å komme til Britannia i pausen.

Før andre omgang, på stillingen 0-1, jogget Pulis inn på stadion til stående applaus fra tilskuerne på tribunen.

Og etter det snudde hjemmelaget kampen fullstendig.

- Han var selvfølgelig ikke fornøyd i pausen, han var veldig skuffet over det som var i ferd med å skje, forteller Matthew Etherington, ifølge nyhetsbyrået PA.

I SISTE LITEN: Robert Huth sørget for seier på overtid, da han styrte ballen i høyre kryss.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
I SISTE LITEN: Robert Huth sørget for seier på overtid, da han styrte ballen i høyre kryss.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Han hadde trodd det ville bli for tøft å være med oss i dag, men etter å ha sett spillet i førsteomgang kom han likevel. Og da syns jeg vi spilte bedre, sier Etherington.

Nydelig heading
Stewart Downing ga Aston Villa ledelsen etter 35 minutter i en god førsteomgang for Birmingham-laget, med en strålende heading.

Downing måtte stupe ned på innlegget fra Ashley Young, men klarte likevel å skru ballen rundt Thomas Sørensen med et vakkert hodestøt.

Til da hadde Stoke yppet seg en del, spesielt i åpningsminuttene, men Aston Villa tok mer og mer over etter hvert. Etter Downings scoring kunne de fort økt ledelsen flere ganger, men hjemmelaget slapp unna så vidt det var i minuttene før pause.

Det kan også nevnes at begge lag ønsket seg hver sin straffe før hvilen, men at begge var såpass diskutable at det jevnet seg ut da ingen av dem ble gitt.

Oppildnet
I pausen kom altså Tony Pulis joggende inn på Britannia, og det oppildnet hjemmelaget.

Stoke presset Aston Villa hardt i første halvdel av andre omgang, men slet fortsatt med å skape de store sjansene. Kenwyne Jones ga Richard Dunne mye å jobbe med i lufta inne i Villa-feltet, men det var egentlig det i en lang periode.

For bortelaget lyktes etter hvert med å dra ned tempoet i kampen, og lenge så det ut til at Stoke aldri skulle klare å få utlikningen.

Til Jones' utrettelige luftarbeid endelig bar frukter med ti minutter igjen.

Matthew Etherington, som jobbet utrettelig han også, kom seg ned til dødlinja, og denne gangen hadde Kenwyne Jones fått den meteren han trengte.

KOM I PAUSEN: Stoke-manager Tony Pulis mistet moren sin i dag, men ledet laget i andre omgang. Det så ut til å hjelpe. I bakgrunnen Aston Villas avtroppende midlertidige manager Kevin MacDonald.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
KOM I PAUSEN: Stoke-manager Tony Pulis mistet moren sin i dag, men ledet laget i andre omgang. Det så ut til å hjelpe. I bakgrunnen Aston Villas avtroppende midlertidige manager Kevin MacDonald.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer

Spissen styrte ballen med hodet i det bortre hjørnet, og kunne feire scoring i sin hjemmedebut for Stoke-laget.

Og på overtid fullførte Stoke jobben.

Robert Huth stakk fram beinet på et lavt innlegg fra Etherington etter en dødball, styrte ballen opp i krysset, og en preget Tony Pulis kunne jublende løpe i garderoben med tre sterke poeng.

- I andre omgang, etter at manageren hadde snakket med oss, kom vi ut og gikk for seieren, sier Kenwyne Jones.

PS! John Carew var hverken i startelleveren eller på benken for Aston Villa i kveld. Spissen er fortsatt ikke spilleklar etter landslagssamlingen i forrige uke.

FLOTT HEADING TIL 0-1: Manager Gerard Houllier er ennå ikke på plass, men Aston Villas Stewart Downing (nummer to fra venstre) sørget for scoring i franskmannens første kamp som ansvarlig for Birmingham-klubben. Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
FLOTT HEADING TIL 0-1: Manager Gerard Houllier er ennå ikke på plass, men Aston Villas Stewart Downing (nummer to fra venstre) sørget for scoring i franskmannens første kamp som ansvarlig for Birmingham-klubben. Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer