Moren mener Pantani kan ha blitt drept

- Mange ønsket å stoppe han fra å avsløre dopere.

 FUNNET DØD:  Marco Pantani ble funnet død på et hotellrom i februar i 2004, og dødsårsaken ble hurtig ansett til å være overdose. Nå ønsker moren at saken gjenåpnes, og mener at sønnen kan ha blitt drept. Foto: REUTERS / Stefano Rellandini / NTB Scanpix
FUNNET DØD: Marco Pantani ble funnet død på et hotellrom i februar i 2004, og dødsårsaken ble hurtig ansett til å være overdose. Nå ønsker moren at saken gjenåpnes, og mener at sønnen kan ha blitt drept. Foto: REUTERS / Stefano Rellandini / NTB ScanpixVis mer

Det nærmer seg ti år siden den italienske sykkelstjernen Marco Pantani døde av en overdose.

Moren hans sier det fortsatt er mange ubesvarte spørsmål.

I februar er det ti år siden den italienske sykkelstjernen døde av en overdose kokain. Etter å ha gransket rettsdokumentene rundt dødsfallet, er ikke moren Tonina sikker på om sønnen selv var skyld i sin egen død.

Pantani var mistenkt for å bruke doping gjennom hele karrieren, og moren mener at mange ønsket å stoppe ham fra å avsløre det han visste om doping i sykkelsporten.

- Jeg har bedt om en gjenåpning av saken, for jeg vil ha svar. Jeg vil vite hvordan sønnen min døde. Det jeg er mest bekymret for er at han ble drept. Jeg tror han hadde gjort en del mennesker oppbrakte. Han snakket om doping og kalte det et stort problem, sier hun til det italienske TV-programmet Mattino Cinque.

Omstridt Tidligere i år ble Pantani navngitt som en av dem som hadde testet positivt for EPO under Tour de France i 1998.

Italieneren vant rittet det året, i tillegg til Giro d'Italia. Han er den eneste som var vunnet både Touren og Giroen i samme sesong.

Selv om Pantani aldri testet positivt som aktiv, ble han flere ganger beskyldt for dopingbruk. Beskyldningene førte til problemer med depresjoner. 14. februar 2003 ble han funnet død på øya Rimini.

Moren mener rettsdokumentene inneholder flere løgner og at sønnen muligens ikke var alene da han døde.

- Han ringte politiet og klagde på at det var mennesker som plaget ham. Én time senere ble han funnet død, sier hun.

(NTB)