Foto: SCANPIX/REUTERS/Miguel Vidal
Foto: SCANPIX/REUTERS/Miguel VidalVis mer

Moreno sikret mer hjemmejubel i Vueltaen

Chavanel overtok ledertrøya.

Spanske Daniel Moreno var taktisk mot slutten og vant den 4. etappen av Vuelta a España tirsdag. Sylvain Chavanel knep den røde ledertrøya.

Knappe fire kilometer fra mål tok Katjusja-syklisten igjen Chris Anker Sørensen (Saxo Bank) og AG2Rs Gillaume Bonnafond, som var i brudd. Han hektet seg straks på hjulet til dansken opp de bratte bakkene mot Sierra Nevada og var sterkest da det gjaldt. I mål skilte tre sekunder til Sørensen, mens nærmere 30 syklister fulgte ytterligere åtte sekunder bak.

Etappeseieren var Morenos første i Vueltaen noensinne. Spanjolen sørget for mer jubel for hjemmefansen dagen etter at Movistar-veteranen Pablo Lastras var raskest fra Petrer til Totana.

Chavanel i tet Lastras mistet ledertrøyen i rittet til den franske Quick Step-syklisten Sylvain Chavanel etter tirsdagens 172 kilometer lange etappe fra Baza til Sierra Nevada. Han har 43 sekunders forsprang på Moreno i sammendraget, mens Leopard-duoen Jakob Fuglsang og Maxime Monfort følger hakk i hæl.

Den spanske sammenlagtkandidaten Igor Anton endte som den store taperen på den 4. etappen. Han tapte 1.27 minutter til gruppen med Fuglsang og Vincenzo Nibali.

Cavendish brøt For norske Kurt Asle Arvesen ble det en tung dag i de spanske fjellene. Sky-syklisten endte 24.25 minutter bak Moreno og ble nummer 159. Sammenlagt er Arvesen på 177.-plass.

HTC-stjernen Mark Cavendish meldte seg helt ut av seierskampen og valgte å bryte rittet på tirsdagens etappe. Briten hadde som mål å vinne noen enkeltetapper i Vueltaen, men skjønte tidlig at det ble en for stor påkjenning etter at han vant den grønne poengtrøya i Tour de France forrige måned.

(NTB)