Morgan-advokat skylder på Lyn-ansatt

Mener vitne sverter FFK-sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet.no i går:
• NFF: Klubben er ansvarlig hvis Andersen dømmes
• Shittu: - Takk Gud for at det er over
• - Lyn må betale tilbake 50 mill

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Morgan Andersens advokat hevder at en av FFK-sjefens tidligere kollegaer står bak forfalskningen, og nå lyver for å verne seg selv.

Andersens advokat, Cato Schiøtz, gikk hardt ut mot både politiet og enkeltpersoner i Lyn da han møtte Dagbladet hjemme i Holmenkollen.

Han mener politiet heller bør se nærmere på rollen til ett av Lyns vitner i saken, én av Andersens tidligere kollegaer, enn å gå etter Fredrikstad-sjefen.

- Merkelig forklaring

– Jeg vil ikke bruke ordene dolket i ryggen, men vi har sett en forklaring som er meget merkelig. Og da er jeg snill, sier Schiøtz, som uttaler seg i saken på vegne av Andersen.

– Har Morgan Andersen forfalsket kontrakten?

– Nei.

SIGNERTE FOR UNITED: Bare dager etter at Mikel skrev under Lyns proffkontrakt i 2005, den oslopolitiet mener er forfalsket, ble han solgt til Manchester U. Foto: Hans Arne Vedlog
SIGNERTE FOR UNITED: Bare dager etter at Mikel skrev under Lyns proffkontrakt i 2005, den oslopolitiet mener er forfalsket, ble han solgt til Manchester U. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

– Har andre gjort det?

– Det kan virke som om noen har mikket på noen kontrakter.

– Og nå skylder de på Morgan?

– Ja

– Dreier det seg om flere i Lyn?

– Jeg har ikke noen grunn til å tro at det er mer enn én person. De andre forklaringene har jeg ikke reagert sterkt på

– Kan du si hvem det er?

– Nei

Morgan-advokat skylder på Lyn-ansatt

Det advokaten vil si, er at forklaringen advokaten stiller seg skeptisk til, ble avgitt av et vitne fra Lyn og gjort tilgjengelig i den avsluttende fasen av etterforskningen. Etter kommentarer og spørsmål fra Andersen ble det innkalt til nye vitnesamtaler.

– Vi fikk tilgang til en forklaring fra et vitne, og påpekte klare uriktigheter og selvmotsigelser i en politiforklaring.

På ferie

Erik Langerud, klubbdirektør i Lyn, er skuffet over at Mikel-saken blusser opp igjen, og er ikke glad for at Andersen og Schiøtz nå drar klubben inn i anklagene.

– Jeg har full respekt for at de kjører dette inn i egne vitneavhør. Hvis de mener det, er det naturlig å si det der. At de tar det ut eksternt i media, har jeg ingen sans for, sier Langerud.

Fredrikstad-sjef Morgan Andersen har reist på ferie med familien. Andersen sier i en SMS til Dagbladet at han er trygg på at alt vil komme for en dag til slutt.

• Les i dagens Dagbladet: Lyn kan bli krevd for 225 mill. kroner og risikerer søksmål fra Chelsea.

DAGBLADET I DAG: Lyn risikerer inndragelse av Mikel-penger, samt gigantsøksmål fra Chelsea.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer