Morgan Andersen anmelder politiet

Mener de utleverte dokumenter til Aftenposten ulovlig.

ANMELDELSE: Morgan Andersen (t.v.) og advokat Rune Gaustad i Oslo i forbindelse med erstatningssaken mot Aftenposten. Nå anmelder de politiet for å ha utlevert dokumenter til Aftenposten ulovlig. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
ANMELDELSE: Morgan Andersen (t.v.) og advokat Rune Gaustad i Oslo i forbindelse med erstatningssaken mot Aftenposten. Nå anmelder de politiet for å ha utlevert dokumenter til Aftenposten ulovlig. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

Tidligere Fredrikstad-direktør Morgan Andersen anmelder både Østfold politidistrikt og politiadvokaten som har jobbet med saken for å ha utlevert etterforskningsdokumentene i den såkalte Piiroja-saken til Aftenposten.

Andersens Advokat, Rune Gaustad, bekrefter overfor NRK at de onsdag sender anmeldelsen direkte til politiets spesialenheten for politisaker.

- I forbindelse med erstatningssaken som Morgan Andersen anla mot Aftenposten, ble samtlige dokumenter i den såkalte Piiroja-saken utlevert til Aftenposten på et tidspunkt lenge før saken var brakt inn for domstolene, forklarer Gaustad.

Advokat Gaustad mener at politiet ikke hadde anledning til å utlevere disse dokumentene.

- I den aktuelle Piiroja-saken er det et betydelig antall siktede personer, og disse dokumentene er det ikke anledning for politiet å utlevere uten at det er forelagt for dommer i en sak.

Advokaten sier til NRK at de kan dokumentere at dokumentene har blitt utlevert av politiadvokaten. Det mener han er et brudd på taushetsplikten.

Morgan Andersen har også saksøkt Aftenposten AS for drøyt 3,5 millioner kroner i forbindelse med en artikkel skrevet i kjølvannet av den såkalte Piiroja-saken.

(NTB)