Morgan Andersen tapte i retten - har allerede bestemt seg for å anke

Oslo tingrett frikjente Aftenposten for ærekrenkelser mot Andersen.

TAPTE I TINGRETTEN: Oslo tingrett firkjente Aftenposten for ærekrenkelser mot Morgan Andersen. Her er han og advokat Rune Gaustad i retten.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TAPTE I TINGRETTEN: Oslo tingrett firkjente Aftenposten for ærekrenkelser mot Morgan Andersen. Her er han og advokat Rune Gaustad i retten. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Oslo tingrett frikjente Aftenposten for ærekrenkelser mot Morgan Andersen, melder NRK.

Andersen er også dømt til å betale saksomkostninger på nærmere en halv million kroner.

Han har allerede bestemt seg for å anke dommen.

- Jeg ser ikke noen grunn til å gi opp. Jeg mener at dommen er feil og jeg har vanskelig for å akseptere at det samfunnet vi lever i skal kunne tillate ting som har skjedd her. Derfor har jeg ikke tenkt til å gi meg, sier Andersen.

Morgan Andersen har på langt nær mistet kampinstinktet.

- Vi ønsket å teste om det er slik at media har ubegrenset tilgang til å fremsette usanne beskyldninger, uten at det finnes dokumentasjon for det, og uten at man gis samtidig imøtegåelse. Det har retten sagt ja til at media har. Det betyr at media ikke lenger har noen krav på seg i forhold til å skrive eller trykke sannhet, mener Andersen.

Aftenpostens forsvarer Jon Wessel-Aas hadde denne kommentaren til frifinnelsen.

- Vi er selvfølgelig fornøyd med resultatet og frifinnelsen. Foreløpig har jeg bare rukket å lese raskt gjennom begrunnelsen, men det ser altså ut til at retten har fulgt den argumentasjonen vi hadde om at Aftenposten har gjort et aktsomt journalistisk håndverk og hadde god grunn til å publisere som de gjorde, sier forsvarer Wessel-Aas til NRK.

(NTB)