Morgan Andersen tiltalt i Mikel-saken

Uteble fra FFKs pressekonferanse.

(Dagbladet.no): Statsadvokaten i Oslo har tatt ut tiltale mot tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen i «dokumentfalsk-saken» i forbindelse med John Obi Mikels kontraktsforhold til Lyn.

Det bekrefter Andersens nåværende arbeidsgiver Fredrikstad FK i en pressemelding.

Andersen er nå administrerende direktør i FFK, og Fredrikstad inviterte til pressekonferanse på Fredrikstad stadion i kveld.

Møtte ikke

Det var styrelederne som møtte. Morgan Andersen var ikke å se da pressekonferansen startet.

- Dette er en sak mellom Morgan Andersen og de som tar ut tiltale, sa styreleder Per Kristian Olsen.

FFK sa at de visste om etterforskningen da han begynte i FFK.


- Morgan Andersen har gjort en god jobb for FFK og så lenge han gjør en god jobb for FFk vil han være selskapets daglige leder, sa Olsen gjentatte ganger under pressekonferansen.

- TILTALT: Ifølge NRK er Morgan Andersen tiltalt i «dokumentfalsk-saken» i forbindelse med John Obi Mikels kontrakt med Lyn. Foto: Jon Terje H. Hansen
- TILTALT: Ifølge NRK er Morgan Andersen tiltalt i «dokumentfalsk-saken» i forbindelse med John Obi Mikels kontrakt med Lyn. Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

Han forklarte at han hadde snakket med Andersen i løpet av dagen, men ikke om siktelsen.

Styreleder Olsen tror ikke denne saken vil skade klubben.

- Slik vi ser det tror vi ikke det skader klubben.

- Fortsetter i jobben

Styrene i både FFK og eierselskapet Fredrikstad Sport ASA har i ettermiddag drøftet situasjonen etter at tiltalten ble klar. De konkluderer med at sportsdirektøren fortsetter i jobben.

«Fredrikstad Sport ASA og i Fredrikstad fotballklubbs styre har vedtatt at Morgan Andersen fortsetter i sin jobb som administrerende direktør i Fredrikstad fotballklubb, selv om det nå er tatt ut tiltale mot ham. Styrene har tillit til at han gjør en god jobb for Fredrikstad fotballklubb,» skriver de to styrelederne Per Kristian Olsen (FFK) og Carl-Morten Gjeldnes (Sport ASA) i en melding til klubbens sponsorer som Dagbladet.no har fått tilgang til.

Morgan Andersen har foreløpig ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser i ettermiddag.

Siktet for to forhold

Morgan Andersen tiltalt i Mikel-saken

I juli fortalte Andersen at han var siktet for to forhold:

– Det ene er at de påstår at jeg skal ha forfalsket en av kontraktene i Mikel-saken, den andre siktelsen går på at jeg skal ha anmeldt John Shittu på feilaktig grunnlag.

Den siste delen av siktelsen har i straffeloven har en øvre strafferamme på hele fire års fengsel, dobbelt så mye som det som gjelder for dokumentfalsk. Vanlig straffenivå er på rundt et halvt års ubetinget fengsel.

Det er foreløpig uklart om Andersen er tiltalt for ett eller begge disse forholdene.

Klubbdirektør i Lyn FC har registrert at kollegaen i FFK ble tiltalt i dag. 

- Jeg syns det er synd for norsk fotball hvis saken utvikler seg. Men dette er en sak mellom ham og politiet, sier Erik Langerud til Dagbladet.no.

Han tror ikke en eventuell domfellelse vil få konsekvenser for klubben.

- Den risikoen vurderer vi som ikke til stede.

Morgan Andersen tiltalt i Mikel-saken
PLANKE-STØTTE: Morgan Andersen har fått backing fra FFK-supporterne.