HAR SIKRET FIRE: To tidligere ledere i FFK er pågrepet for skattesnusk. Totalt er fire personer siktet, bekrefter politiadvokat Kåre Solvoll ved Østfold politidistrikt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HAR SIKRET FIRE: To tidligere ledere i FFK er pågrepet for skattesnusk. Totalt er fire personer siktet, bekrefter politiadvokat Kåre Solvoll ved Østfold politidistrikt. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Morgan Andersen vil ikke ha advokat

Politiet bekrefter fire siktede i Piiroja-saken.

SARPSBORG (Dagbladet): Østfold-politiet har i dag gjennomført nye avhør i skattesaken rundt Raio Piirojas kontrakt i Fredrikstad.

- Avhørene er ferdig for dagen, totalt er fire personer siktet, sier politiadvokat Kåre Solvoll til Dagbladet.

Navnene på tre av siktede er kjent, det dreier seg om de tidligere Fredrikstad FK-ledere Morgan Andersen og Bjørn Jensen, pluss tidligere FFK-spiller Piiroja.

Solvoll opplyser at de to som ble pågrepet i går benekter straffskyld, og heller ikke har har bedt om juridisk hjelp.

Ønsker ikke advokat Mistanken er at en millionbetaling til Piirojas estiske agentselskap Sport & Net Group, som angivelig var øremerket talentspeiding i de baltiske landene, i realiteten var lønnsutbetaling til FFK-spilleren selv.

- De siktede har ikke bedt om advokat, derfor er det ikke oppnevnt noen. På bakgrunn av de avhørene som er gjort er ikke mistanken svekket. Samtlige siktede har nektet straffskyld, sier Solvoll.

I går varslet politiet at en innkalling skulle sendes til Piiroja, esteren spiller for Vitesse Arnhem.

- Politiet har ikke vært i dialog med Piiroja, og vi jobber med det, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Ingen andre spillere involvert Dagbladet skriver i dag at mapper på ytterligere åtte spillere ble beslaglagt da politiet og Skatt Øst aksjonerte mot FFKs lokaler i går. Politiet presiserer i dag at ingen andre spillere er under mistanke.

NEKTER STRAFFSKYLD:Morgan Andersen avsllo tilbud om advokat da han ble pågrepet i går. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
NEKTER STRAFFSKYLD:Morgan Andersen avsllo tilbud om advokat da han ble pågrepet i går. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet Vis mer

- Vi har tatt beslag i klubben FFk for å avdekke hvordan Fredrikstads avtale med Piiroja kom i gang. Det er ikke mistanke om at andre spillere er involvert.

Østfold-politiet avviser ikke at det blir nye avhør og flere pågripelser framover.

- Vi tar en forløpende vurdering, det er mulighet for flere siktelser, sier Solvoll.

Morgan Andersen besvarte ikke Dagbladets henvendelse i ettermiddag.