HYLLET MORGAN: Plankehaugen sto last og brast med Morgan Andersen sist gang han var i trøbbel, i forbindelse med John Obi Mikel-saken. Dette banneret ble rullet ut foran en hjemmekamp mot Vålerenga i 2007. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
HYLLET MORGAN: Plankehaugen sto last og brast med Morgan Andersen sist gang han var i trøbbel, i forbindelse med John Obi Mikel-saken. Dette banneret ble rullet ut foran en hjemmekamp mot Vålerenga i 2007. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

- Morgan er en helt suveren person

Tidligere Plankehaugen-sjef angrer ikke på dette gamle Morgan-banneret.

(Dagbladet): Sist gang det stormet rundt Morgan Andersen, i forbindelse med John Obi Mikel-saken, ble han tatt kraftig i forsvar av Fredrikstads egen supporterklubb.

Ikke bare hyllet de sportsdirektøren sin med en gigantisk banner både på hjemme- og bortekamper, med påskriften «Morgan er en av oss» - da rettssaken mot ham startet i Oslo Tinghus i 2008 rullet de ut en ny banner med «Vi støtter deg Morgan».

Støtteerklæringene forhindret imidlertid ikke at Andersen måtte gi seg i FFK, etter at han ble dømt til ett års betinget fengsel for dokumentfalsk.

Nå er Morgan Andersen i hardt vær igjen. I går ble han pågrepet og avhørt av politiet i Østfold, mistenkt for skattesvik sammen med tidligere klubbformann Bjørn Jensen, midtstopper Raio Piiroja og flere andre med tilknytning til klubben.

Ulf Berg var talsmann og styremedlem i Plankehaugen på den tiden hvor støtten til Morgan Andersen var på sitt mest intense, og den nye saken som har dukket opp endrer ikke på hans syn på den tidligere sportsdirektøren.

- Jeg ser at saken med Piiroja og det estiske agentselskapet går helt tilbake til 2004, tre år før Morgan kom til klubben. Det er folk før ham som har laget den avtalen. Det er veldig rart at ikke styret eller revisorene til FFK har tatt tak i det, hvis de har gjort en sånn feil, sier han til Dagbladet.

Den versjonen ga også Morgan Andersen, da han i november skrev et leserbrev angående sin rolle i Piiroja-saken. 

- Tror du Morgan Andersen har rent mel i posen denne gang?

- Jeg håper i hvert fall det. Han er mye i medias søkelys, men som person er han en helt suveren fyr. Jeg snakker mye med ham, og liker ham veldig godt. Hvis det skulle være noe i de tingene han beskyldes for, har han aldri gjort noe til egen vinning, sier Ulf Berg.

- Hva er grunnen til at han var/er så populær i Plankehaugen?

- Vi i supporterklubben hadde veldig fin kontakt med Morgan, det var helt spesielt. Han heiv av seg dressen, og kom og jobbet med oss på dugnad. Han var veldig kamerat og ålreit overfor oss supportere. Da vi skulle sette opp noen plater på hovedtribunen, kom han ned og tok på seg arbeidstøyet. I tillegg kom han på møtene våre og fortalte om hva som skjedde i klubben. Han var veldig åpen, sier Berg.

I dag er det Enrique Leonides Arnesen som er Plankehaugens talsmann, og han er mer reservert i uttalelsene enn forgjengeren var.

- Jeg snakket med noen i styret i stad, og det er ikke en sak supporterklubben kan gjøre noe med. Det er leit at klubben har kommet opp i dette uføret, men hva som er rett og galt har jeg ikke noen kommentar til. Det nytter ikke å synse, sier han til Dagbladet.