Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Morgan får millionfallskjerm av FFK

Ett års etterlønn.

(Dagbladet.no): Like etter at Morgan Andersen ble dømt til ett års betinget fengsel for dokumentfalsk og falsk anmeldelse, bekreftet Fredrikstad på sin hjemmeside at arbeidsforholdet med Morgan Andersen er avsluttet.

• Les hele dommen HER

«Det vil si at Morgan Andersen er løst fra sin kontrakt som administrerende direktør for Fredrikstad Fotballklubb med iverksettelse fra 1.april 2008», het det i den korte pressemeldingen, som var undertegnet av styreleder i FFK Sport ASA, Per Kristian Olsen.

Advokat Cato Schiøtz forteller at Andersen vil få sluttpakke av FFK, tilsvarende en årslønn.

- Han har i sin avtale med Fredrikstad et punkt om ett års etterlønn. Det betyr at han vil få lønn ut mars 2009, sier Schiøtz til Dagbladet.no.

Sluttpakke i millionklassen

I årsberetningen til FFK Sports ASA for 2006 står Andersen oppført med ei lønn på 644.154 kroner, og det presiseres at etterlønn ved opphør utgjør 12 måneders lønn.

Morgan Andersen hadde sin første arbeidsdag i klubben 11. august. Han fikk dermed betalt for snaue fem måneder i 2006, noe som skulle innebære ei årslønn på rundt halvannen million kroner.

FUNNET SKYLDIG: Oslo Tingrett ga Morgan Andersen en knusende dom i dag. Nå er han ferdig i Fredrikstad, men han får en sluttpakke i millionklassen. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET
FUNNET SKYLDIG: Oslo Tingrett ga Morgan Andersen en knusende dom i dag. Nå er han ferdig i Fredrikstad, men han får en sluttpakke i millionklassen. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer

I skattelistene for 2006 er inntekten til Morgen Andersen 1.047.286 kroner.

Styreleder Per Kristian Olsen vil ikke bekrefte overfor Dagbladet.no at avtalen gjelder et års etterlønn.

- Den avtalen som Morgan og FFK har, en standardkontrakt for en adm.dir i et større selskap. I slike kontrakter er det alltid klausuler for hvordan slike ting håndteres når en avtale termineres, sier han.

- Hva tenker du om å gi sluttpakke til leder som er dømt for dokumentfalsk og falsk anmeldelse?

- Selv om det kom en dom i dag, er den ikke rettskraftig. Det kan ta både ett og to år før den er det, sier han.

- Gjorde en bra jobb

Men selv om Morgan Andersen anket på stedet, er han ferdig i Fredrikstad, og sannsynligvis i norsk toppidrett for all framtid.

Olsen ser fram mot å kunne legge saken bak seg.

image: Morgan får millionfallskjerm av FFK

- Det var greit å få avsluttet denne saken for vår del, den har vart lenge og tatt mye oppmerksomhet fra det vi skal drive med. Sånn sett var det greit med en avklaring.

- Hvor belastende har saken vært for klubben?

- Jeg vil ikke si at den har vært en stor belastning, men den har tatt mye oppmerksomhet på det område vi helst ikke skulle hatt det.

- Hvordan synes du dere har håndtert situasjonen?

- Jeg synes vi har vært helt klare underveis, man er ikke skyldig før man er dømt. Morgan gjorde en bra jobb for FFK. Hadde vi ikke vært fornøyd, ville han ikke vært adm.dir, sier han til Dagbladet.no.

Plankehaugen skuffet

Plankehaugen har forsvart Morgan Andersen med nebb og klør mens saken har pågått. Leder Jaran Berg er overrasket over den knusende dommen, som fastslår at Andersen er skyldig på alle tiltalepunkter.

- Jeg hadde forventet full frifinnelse, sier han til Dagbladet.no.

- Du tror han er uskyldig?

- Ja, jeg tror det. Jeg var til stede under rettssaken noen dager, og kan ikke skjønne hvordan de kunne dømme ham utfra det, sier Berg.

Han gir Morgan mye av æren for Fredrikstads økonomiske vekst de siste årene.

- Vi var en klubb med omsetning på 20-30 millioner kroner, og i løpet av perioden han var i klubben vokste det til 100 millioner. Vi gikk fra å være en liten klubb til å bli en storklubb, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media