Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Morgan gir gass inn i ny jobb

Morgan Andersen er ansatt i norsk rallyteam.

(Dagbladet.no) Morgan Andersen har fått seg ny jobb, etter at han sluttet i Fredrikstad FK etter dommen i Oslo tingrett.

Der ble den tidligere fotballdirektøren dømt til ett års betinget fengsel for dokumentfalsk og flask anmeldelse. I går ble det kjent at hockeylaget Stjernen ønsket tjenestene til Andersen, men den tidligere landslagsspilleren takket nei.

Nå har han i stedet takket ja til en jobb som daglig leder i rallyteamet Adapta.

- Dette er hyggelig og en opptur for meg, etter den nedturen jeg har vært gjennom, sier Morgan Andersen til Dagbladet.no.

Fikk flere tilbud

Han har naturlig nok vært langt nede etter domfellelsen, men forteller at det har gått bedre og bedre for hver dag. Etter hvert har han også fått flere jobbtilbud, som har ført til at han har hatt nok å gjøre.

- Dagene har vært fine, for jeg har fått flere tilbud, både innen idretten og fra det private næringsliv.

- Fryktet du at det kunne bli vanskelig å få jobb igjen?

TILBAKE I ARBEID: Morgan Andersen begynner om noen uker i sin nye jobb, som daglig leder i rallyteamet Adapta. Foto: TORBJØRN BERG
TILBAKE I ARBEID: Morgan Andersen begynner om noen uker i sin nye jobb, som daglig leder i rallyteamet Adapta. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

- Nei, egentlig ikke. Jeg synes at livet er all right og er ikke typen som bekymrer meg så mye. Jeg finner heller de små gledene i hverdagen og dessuten har jeg ikke fulgt med i media på hva som er skrevet og sagt.

Frykter ikke problemer

Mads Østberg og teamet satser hardt mot å nå verdenstoppen i WRC framover. Det unge rallytalentet har allerede imponert mot langt mer rutinerte førere, og spås en lysende framtid.

Adapta-teamet er eid av Østberg-familien og målet er å ha to førere i stallen etter hvert. Andersens oppgaver vil være å jobbe med markedsdelen av driften og han skal også jobbe inn mot de internasjonale aktørene i WRC-sirkuset.

- Jeg fikk en god kjemi med Mads og Morten Østberg (far og styreformann) med en gang. Nå skal vi bygge et apparat rundt Mads slik at alt ligger til rette for ham, slik at han i framtida kan bli fabrikkfører, sier Andersen.

- Frykter du at dommen kan skape vansker for deg i din nye jobb?

- Jeg tror ikke det blir noe problem, men det får selvfølgelig tida vise. Jeg ville ikke tatt jobben hvis jeg hadde trodd det kunne skadet meg eller Adapta. Jeg har også pratet med en del folk om dette, som mener det skal gå bra. Dessuten har Adapta snakket med sine samarbeidspartnere, som ikke ser på dette som noe problem, sier Andersen.

- Ingen teknisk kunnskap

image: Morgan gir gass inn i ny jobb

Det er i dag to uker siden Andersen ble dømt i Oslo tingrett. Han anket dommen på stedet, men bestemte seg siden for å trekke anken.

- Det er med blandede følelser ettersom vi mener at dommen er uriktig. Men det er tre grunner til at han trekker anken: Hensynet til familien, hensyn til hans arbeidssituasjon og at det er en prosessrisiko ved å anke, sa advokat Cato Schiøtz.

Nå blir motorstøy og krappe svinger den nye hverdagen til Andersen. Skjønt, han skal ikke akkurat inn i det tekniske teamet til Østberg.

- Jeg er glad i bil og har fulgt med på rally, men jeg har ingen teknisk kunnskap om dette. Det trenger jeg heller ikke ha, for det tekniske teamet i Adapta er i verdensklasse, sier Morgan Andersen til Dagbladet.no.

RALLYTALENT: Mads Østberg (20) er en svært lovende rallyfører.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media