- Morgan har vår tillit

Men ikke en bokstav fra FFK-sjefen om tiltalen i Mikel-saken.

FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): Styreleder Per Kristian Olsen i FFK Sport ASA – arbeidsgiveren til sportsdirektør Morgan Andersen - hadde kun en setning som svar på alle spørsmål da Østfolds forballstorhet innkalte til pressekonferanse i kveld.

- Morgan Andersen har gjort en god jobb for Fredrikstad og har fortsatt vår tillit.

Styreleder Olsen sa at han hadde snakket med Morgan Andersen i ettermiddag etter at tiltalen ble kjent, men at de kun hadde pratet om dagligdagse ting, ikke om selve dokumentfalsksaken Andersen er tiltalt i.

Og den saken ville ikke styrelederen si et ord om til media.

- Dette er et forhold mellom påtalemyndigheten og Morgan Andersen.

På spørsmål om hvordan Andersen har det nå svarte Olsen:

- Det kan dere vel tenke dere selv.

- Gråt han når du snakket med ham i dag?

HAR TILLIT TIL ANDERSEN: 
FFKs styreleder Per Kristian Olsen og Carl-Morten Gjeldnes ( til høyre) under pressekonferansen i Fredrikstad torsdag kveld etter at statsadvokaten har tatt ut tiltale mot Morgan Andersen for dokumentfalsk. Foto: Christoffer Andersen / SCANPIX
HAR TILLIT TIL ANDERSEN: FFKs styreleder Per Kristian Olsen og Carl-Morten Gjeldnes ( til høyre) under pressekonferansen i Fredrikstad torsdag kveld etter at statsadvokaten har tatt ut tiltale mot Morgan Andersen for dokumentfalsk. Foto: Christoffer Andersen / SCANPIX Vis mer

- Nei, vi snakket om dagligdagse ting.

Styrelederen understreket at Andersens jobb er å lede den daglige driften av FFK Sport ASA, en organisasjon med mellom 15 og 20 ansatte, og en omsetning på 95 millioner kroner i år.

- Tror dere andre klubber vil ha tillit til FFKs sportsdirektør hvis han skal undertegne nye spillerkontrakter?

- Som sagt, han har vår tillit, og dukker det opp nye situasjoner, må vi gjøre en ny vurdering. Det vil også gjelde om det kommer en dom.

Styreleder Olsen hevder at det ikke er kommet noen negative signaler fra sponsorer eller andre samarbeidspartnere.

- Hva sier klubbens rike onkel, Terje Høilie, til denne situasjonen?

- Vi har snakket med ham i dag, men både vi ok han har vært klar over at denne situasjonen kunne dukke opp så lenge vi ansatte en sportsdirektør som var under etterforskning, Høilie har sagt flere ganger at han har tillit til Morgan Andersen.

I motsetning til da politiet avleverte sitt etterforskningsmateriale mot den omstridte sportsdirektøren, vil andersen ikke bruke fotballklubbens egen fotballkanal til å kommentere saken denne gangen.

- Selv om han er på jobb i morgen vil han neppe være særlig tilgjengelig for media. Det blir nok hans advokat Cato Schiøtz som taler han sak, sier styreleder Olsen.