SIKTET: Morgan Andersen er en av fire personer som er siktet for skattesvik i forbindelse med Piiroja-saken. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
SIKTET: Morgan Andersen er en av fire personer som er siktet for skattesvik i forbindelse med Piiroja-saken. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Morgan nekter for at han står bak svensk millionavtale

Sier han var sykmeldt i den aktuelle perioden.

Morgan Andersen vil ikke si noe mer om Piiroja-saken, men overfor Aftenposten avviser den tidligere sportsdirektøren i Fredrikstad den omtalte svenske millionavtalen.

Aftenposten skrev onsdag om en hittil ukjent millionutbetaling fra FFK til et svensk selskap. Andersen avviser at han har noe med avtalen å gjøre.

- Det går flott med meg, men etter den artikkelen dere hadde på trykk i dag bør dere være forberedt på å legge fram avtalen dere henviser til. Jeg har ikke inngått noen slik avtale. Jeg var sykmeldt fra 14. oktober 2007, og Morten Huth var i min jobb, sier Andersen til Aftenposten.

Den tidligere NISO-toppen ønsker ikke å si noe om den pågående Piiroja-saken, utover hva han tidligere har skrevet i et leserbrev i Demokraten. Derimot avviser han at han har inngått avtale med Abgar Barsom:

- Fra 14. oktober og til jeg tapte den såkalte Mikel-saken 26. mars 2008, var jeg ikke på jobb. Jeg har ikke noe mer å si om saken for øvrig. Men dere kan ikke vaske dere rene i trykksverte, sier Andersen.

Morten Huth var konstituert administrerende direktør i FFK som følge av Morgan Andersens sykmelding, men sier heller ikke han har inngått avtalen.

- Ja, jeg har sett fakturaen på trykk i avisen, og det er min underskrift. Det er riktig at jeg har attestert den fakturaen, men dette var en avtale som var inngått før jeg kom inn i jobben, sier Huth til Aftenposten.

Får spillerstøtte Fredrikstad-veteranen Hans Erik Ramberg (35) var onsdag på besøk hos Morgan Andersen.

- Morgan er en venn og jeg har kjent ham siden han startet i NISO i 1995. Jeg var der for å støtte ham, sier Ramberg til Dagbladet.

Ramberg sier han ikke vet mer om saken enn hva som står i avisene.

- Det blir spennende å se om det er gjort noe galt, sier Ramberg.

(NTB)