Morgan-rettssak neste sommer

Tidkrevende saksforberedelser.

Saken mot dokumentfalsktiltalte Morgan Andersen (41) kommer ventelig opp for Oslo tingrett først neste sommer.

Det opplyser FFK-direktørens advokat, Cato Schiøtz, til NTB.

- Jeg har vært i kontakt med statsadvokaten, og vi kom fram til at det må gjøres bevisopptak i England, som er tidkrevende. Derfor regner jeg ikke med at saken kommer for retten før juni/juli neste år, sa Andersens advokat fredag.

Dagen før ble det klart at statsadvokaten i Oslo har tatt ut tiltale mot Morgan Andersen for dokumentfalsk (paragraf 182 i straffeloven) og falsk anmeldelse (168) i forbindelse med fotballspilleren John Obi Mikels kontrakt med Lyn Oslo.

Statsadvokat Terje Nybøe mener den daværende Lyn-direktøren i 2005 forfalsket en kontrakt med den unge nigerianeren. I begynnelsen av 2006 skal Andersen ha gått til anmeldelse av spillerens agent, John Shittu.

Nybøe opplyser overfor NTB at strafferammen er ti års fengsel med minstestraff på sju måneder. Straffen kan gjøres betinget.

(NTB)

I TRØBBEL: Først neste år får Morgan Andersen svaret på om han blir funnet skyldig i dokumentforfalskning. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
I TRØBBEL: Først neste år får Morgan Andersen svaret på om han blir funnet skyldig i dokumentforfalskning. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer