Morgan risikerer dobbel straff

Schiøtz: - Kan styrke Andersens sak.

(Dagbladet.no): Morgan Andersen er siktet for to forhold, ikke bare dokumentfalsk, men også for å ha anmeldt agent John Shittu på feilaktig grunnlag, skriver Fredriksstad Blad i dag.

Andersen påpekte dette selv overfor FFK-TV, i det eneste intervjuet han har gitt om saken.

– Det ene er at de påstår at jeg skal ha forfalsket en av kontraktene i Mikel-saken, den andre siktelsen går på at jeg skal ha anmeldt John Shittu på feilaktig grunnlag, sa Andersen til FFK-TV.

Dette punktet i siktelsen har ikke blitt omtalt særlig til nå, men denne bestemmelsen i straffeloven har en øvre strafferamme på hele fire års fengsel, dobbelt så mye som det som gjelder for dokumentfalsk. Vanlig straffenivå er på rundt et halvt års ubetinget fengsel.

Morgan Andersen mener John Shittu forfalsket den første Mikel-kontrakten fra september 2004, og anmeldte agenten i 2005. Det er denne anmeldelsen politiet nå mener er åpenbart grunnløs og levert mot bedre vitende.

- Kan styrke Andersens sak

Andersens advokat, Cato Schiøtz, sier FFK-direktøren står fast ved innholdet i sin opprinnelige anmeldelse, og mener det andre punktet i siktelsen kan styrke Andersens sak, ettersom det kan få avgjørende betydning også for dokumentfalsksiktelsen.

- Hva som skjedde i september 2004 legger klare føringer for resten av forløpet, sier Schiøtz til Dagbladet.no.

ALVORLIGE SIKTELSER: Morgan Andersen risikerer opp mot fire års fengsel dersom han blir tiltalt og kjent skyldig for å ha levert falsk anmeldelse. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX
ALVORLIGE SIKTELSER: Morgan Andersen risikerer opp mot fire års fengsel dersom han blir tiltalt og kjent skyldig for å ha levert falsk anmeldelse. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX Vis mer

- Det er én ting partene er enige om, nemlig at John Shittu har undertegnet én kontrakt. Stridspunktet er om dette gjelder kontrakten fra september 2004, eller kontrakten fra april 2005.

- Dersom Andersen blir hørt på at 2004-kontrakten er falsk, styrker det hans sak i vesentlig grad også med tanke på dokumentfalsksiktelsen. Derfor er det utmerket at dette er tatt med, sier Schiøtz.

På ferie

På spørsmål om hvordan Morgan Andersen takler de siste dagenes medieoppstyr, svarer Schiøtz at FFK-direktøren tar det med ro på ferie med familien.

- Jeg snakker med Morgan hver dag, han spør om det er noe nytt, og jeg svarer at det er det ikke. Det er i ferd med å roe seg, sier han.

Etter at den endelige overgangsavtalen for Mikel var inngått, trakk både Andersen og Shittu sine anmeldelser, men politiet fortsatte etterforskningen på eget initiativ.

Statsadvokaten i Oslo skal altså i tillegg til dokumentfalskpåstanden nå ta stilling til om Andersen skal tiltales også på dette punktet.

Morgan risikerer dobbel straff