Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Morgan tok alle med storm

Da DJ Stein overtok, forsvant hakket i plata.

(Dagbladet.no): Så ble endelig saken mot Lyns eks-direktør Morgan Andersen en vanlig liten norsk krimsak. Der forhandlingene i dagesvis har spunnet rundt tomme trusler, store skrømt og flokker av svin på skogen, kom den mer trauste hverdagen tuslende inn i vitneboksen med DJ Stein.

På fritida driver Stein Hoff med musikk. I klubbmiljøet på Ullevaal stadion er han atskillig mer kjent som den stille sliteren på kontoret som i år ut og år inn har gjort de praktiske små tingene som må gjøres for at driften av en toppklubb skal gå rundt.

Skjønt toppklubb?

Da Stein ble vervet midt på 1990-tallet, var det så som så med nivået. Det kom seinere med iveren og pengene til Atle Brynestad og ikke minst med kraften til den nye direktøren Morgan Andersen:

- Han tok alle med storm, hvisker Stein Hoff fra vitneboksen.

PÅTALEMYNDIGHETEN mener at Hoff til slutt ble liggende igjen etter den stormen. Det er derfor han som leverte den falske kontrakten ikke står tiltalt for noen forfalskning.

Selv er han langt mer forsiktig. I en sak der de fleste har stemplet hverandre som æreløse banditter, skryter Stein Hoff gjerne av sin gamle sjef Morgan Andersen:

- Vanvittig driftig kar; stor motor, sterk og går sine egne veier. Morgan er flink på mange måter, og det var han som løftet Lyn fra det amatørmessige.

LYN-VITNE: Morgan Andersen og hans advokat gir Lyns Stein Hoff ansvaret for en falsk kontrakt i Mikel-saken. I Oslo Tingrett i går skrøt Hoff av sin tidligere sjef. Foto: Scanpix
LYN-VITNE: Morgan Andersen og hans advokat gir Lyns Stein Hoff ansvaret for en falsk kontrakt i Mikel-saken. I Oslo Tingrett i går skrøt Hoff av sin tidligere sjef. Foto: Scanpix Vis mer

- Morgan tror på det han brenner for, fortsetter Hoff.

Ingen dårlig attest å få fra mannen som Morgan selv og hans forsvarer Cato Schiøtz holder ansvarlig for en av de få kontraktene som alle i rettssalen er enige om beviselig er falsk; nemlig den nye proffkontrakten levert fredag 22. april 2 005 som gjorde at Mikel ble spilleklar til Tippeliga-kamp mot Start to dager seinere.

FORFALSKET; ja, men hvem gjorde det?

- Jeg gjorde ikke noe annet enn å ta en ny forside som Morgan tidligere hadde sendt over til meg på e-post. Denne forsida la jeg sammen med resten av kontrakten som lå i Mikel-mappa. Det var dette jeg leverte til Fotballforbundet den fredagen, sier Hoff.

- Ante du ikke ugler i mosen med en ny forside på et gammelt skjema, spør aktor.

- Det var ingen grunn til å tvile på Morgan. Han hadde vært sjef i den norske spillerforeningen og satt som visepresident for den internasjonale. Selv er jeg ikke så bevandret i internasjonal fotball. Jeg hadde absolutt ingen grunn til noen mistillit.

- Morgan har sagt at han la en konvolutt med tre nye skjemaer på pulten din for at du skulle få Mikel til å signere dem, fortsetter aktor.

Da sprekker Stein Hoff en enslig gang gjennom utspørringen:

- Det er noe stort sludder. Det er en forferdelig påstand å komme med.

Flere sterke ord har ikke denne klubbsekretæren.

FOR KONTRASTEN mellom Lyn-mennene med de to helt forskjellige forklaringene kan knapt være større. Der Morgan Andersen i dagesvis har vært forbløffende pågående og ivrig i den vonde posisjonen som tiltalt i en straffesak, har Stein Hoff vendt seg til å handle på ordre.

På Lyn-kontoret var det han som arkiverte og gikk med posten, eller gjorde det praktiske som Morgan ikke rakk. Hele tida med tanke på å ikke trå feil.

- Stein kunne ringe meg ti ganger om en sak for å være helt sikker på at han hadde forstått den riktig, vitnetFotballforbundets kontraktsansvarlige forleden.

Det er slike folk du helst vil ha på din side i retten.

SELV ER HAN ikke så opptatt av side:

- Saken er sikkert like vanskelig for både Morgan og meg, men jeg vet at jeg ikke har skrevet noen kontrakt for Lyn i hele mitt liv. Det var jo ikke jobben min. Hvorfor skulle jeg gjøre det med Mikel da?

- Dette er en kjip tid, sukker Stein Hoff.

Han er tross alt DJ, og dette er ikke lenger skumle eventyrfortellinger om en bedriten fotballbransje. Det er en vanlig norsk rettssak om dokumentforfalskning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media