Morgan trekker anken med blandede følelser

- Det er tre grunner til dette, sier advokat Cato Schiøtz.

(Dagbladet.no) Morgan Andersen anket dommen på ett års betinget fengsel, med to års prøvetid, på stedet i Oslo tingrett i forrige uke.

Den tidligere Lyn-direktøren varslet allerede før helga at han vurderte å trekke anken, og nå har han bestemt seg.

Ifølge Demokraten er det hensynet til familien som gjør at Andersen nå trekker ankel. Aktoratet skal også ha frafalt å anke videre til lagmannsretten.

- Det er med blandede følelser ettersom vi mener at dommen er uriktig. Men det er tre grunner til at han trekker anken: Hensynet til familien, hensyn til hans arbeidssituasjon og at det er en prosessrisiko ved å anke, sier advokat Cato Schiøtz til TV 2.

- Katastrofalt for familien

- Jeg må jo vurdere det. Det blir familien og de rundt meg som må vurdere hvordan dette skal bli, sa Morgan på fredag.

I et intervju med Se og Hørs nettutgave samme kveld som han fikk dommen, sa han at hele saken har vært en stor belastning for familien.

- Dette er såpass ferskt at det ikke helt har gått opp for meg ennå. Men det er klart, konsekvensene er katastrofale for meg og min familie, for min kone og mine barn. Jeg mister tross alt muligheten til å forsørge dem slik jeg ønsker, jeg har mistet jobben jeg virkelig brenner for, sa Andersen.

DROPPER ANKEN: Morgan Andersen ble dømt til ett års betinget fengsel og anket dommen på stedet. Nå har han trukket tilbake anken. Foto: TORBJØRN BERG
DROPPER ANKEN: Morgan Andersen ble dømt til ett års betinget fengsel og anket dommen på stedet. Nå har han trukket tilbake anken. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

Risikerte fengsel

Morgan Andersen ble dømt til ett års betinget fengsel for dokumentfalsk og falsk anmeldelse i John Obi Mikel-saken. Han ble også dømt til å betale 20 000 kroner i saksomkostninger. Når han nå har trukket anken, er det fordi han ønsker å legge saken bak seg.

Hvis det hadde blitt en ny runde i lagmannsretten, hadde Andersen risikert å havne i fengsel. Det kunne skjed hvis lagmannsretten hadde kommet fram til en annen straffeutmåling enn det tingretten gjorde. Han kunne selvfølgelig også blitt frifunnet.

Tingrettens dom ble avsagt i dissens - det var de to lekdommerne som ville at Andersen kun skulle få en betinget straff. Fagdommer Torjus Gard ønsket at halve straffen skulle sones bak lås og slå.

- For Morgan Andersen overskygger skyldspørsmålet straffeutmålingen. Han tenker ikke taktisk på en slik måte. Det er helt klart en risiko ved å anke dommen at han kan havne i fengsel, sa Cato Schiøtz til Dagbladet.no etter domsavsigelsen.

• Her kan du lese hele Morgan Andersen-dommen

Morgan trekker anken med blandede følelser
VIL IKKE HA NY RUNDE: Advokat Cato Schiøtz sier det er flere grunner til at Morgan Andersen ikke orker en ny runde i retten.