Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Morgen Andersen slipper straff i Piiroja-saken

Siktelsen droppet.

SIKTELSEN DROPPET: Morgan Andersen kaller nå seg selv en fri mann. Her fra tida i Lyn. Foto: Tor Richardsen / NTB SCANPIX
SIKTELSEN DROPPET: Morgan Andersen kaller nå seg selv en fri mann. Her fra tida i Lyn. Foto: Tor Richardsen / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har droppet siktelsen mot Morgan Andersen i den såkalte Piiroja-saken på grunn av bevisets stilling, skriver Fredriksstad Blad.

Andersen fikk beskjeden tirsdag. Han er svært lettet over at politiet har henlagt saken mot ham.

- Dette er første gang jeg har vært fri på mange år, sa den tidligere lederen i Fredrikstad Fotballklubb til Fredriksstad Blad.

Pågått i flere år Andersen har vært siktet for medvirkning til skatteunndragelse i forbindelse med avtaler mellom klubben, tidligere FFK-spiller Raio Piiroja og et agentselskap.

Saken har pågått i flere år. Sist høst ble den forsinket fordi Andersen anmeldte Østfold politidistrikt for å ha utlevert etterforskningspapirene i saken til Aftenposten.

Han vil nå sammen med sin advokat vurdere om han skal gå videre med tanke på politiets henleggelsesgrunn.

- Politiet vil nok redde sitt eget skinn i denne saken, så det er det (bevisets stilling) de skriver, sier Andersen til avisen.

Omstridt Det er ikke første gang han er kommet i trøbbel på grunn av påståtte snarveier i kontraktsforhandlinger. I 2008 ble Andersen dømt for dokumentfalsk for sin rolle i John Obi Mikels overgang fra Lyn til engelsk fotball.

- Siktelsen (i Piiroja-saken) har vært som å sitte to år i varetekt. Det er svært lenge. Kombinert med Mikel-saken har jeg ikke følt meg fri siden 2008. Dette er en lettelse, sier han til Fredriksstad Blad.

Det var i 2009 det ble avslørt at det ble overført 1 million kroner i året til Raio Piirojas agentselskap i Baltikum. De skulle gå til speideroppdrag, men ga aldri resultat.

Det ble mistenkt at det egentlig dreide seg om forkledd lønn for at Piiroja skulle unngå å betale skatt i Norge.

(NTB)

Hele Norges coronakart