Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Morgenstern får hoppe i OL under en måned etter dramatisk fall

Det er ventet at han stiller i normalbakken.

KLAR FOR LEKENE: Thomas Morgenstern får hoppe i OL under en måned etter at han pådro seg hode- og lungeskader etter et dramatisk fall i skiflygingsbakken i Kulm. Foto: EPA/EXPA/ ERICH AUER/ NTB Scanpix
KLAR FOR LEKENE: Thomas Morgenstern får hoppe i OL under en måned etter at han pådro seg hode- og lungeskader etter et dramatisk fall i skiflygingsbakken i Kulm. Foto: EPA/EXPA/ ERICH AUER/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tredobbel OL-mester Thomas Morgenstern har fått grønt lys til å hoppe under Sotsji-lekene.

27-åringen ble torsdag tatt med i den østerrikske femmannstroppen. Det skjedde under en måned etter at han pådro seg hode- og lungeskader etter et dramatisk fall i skiflygingsbakken i Kulm.

Morgenstern har ikke konkurrert siden uhellet, men han kom likevel med i hopputtaket til landslagssjef Alexander Pointner.

Kun fire utøvere fra hver nasjon får hoppe i hver konkurranse. Ifølge Pointner er det ventet at Morgenstern stiller i normalbakken.

- Han er godt forberedt. Selvfølgelig må vi se på hvordan det går på trening, men fra et medisinsk, fysisk og teknisk ståsted skal alt være ok. Vi er veldige glad for at han kan få konkurrere i OL, sier Pointner.

Det individuelle hopprennet i normalbakke går søndag. Kvalifiseringen skjer dagen før.

(©NTB)

Hele Norges coronakart