Morgenstern gir seg med umiddelbar virkning

- Har valgt å ta spranget inn i et nytt liv.

LEGGER OPP: 27-årige Thomas Morgenstern har vunnet nesten alt som er å vinne innen hoppsporten. Foto: Hans A Vedlog
LEGGER OPP: 27-årige Thomas Morgenstern har vunnet nesten alt som er å vinne innen hoppsporten. Foto: Hans A Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den østerrikske storhopperen Thomas Morgenstern (27) legger opp med umiddelbar virkning.

- Jeg har valgt å ta spranget inn i et nytt liv og avslutter herved hoppkarrieren min. Jeg har ikke fått tilbake selvtilliten jeg behøver etter det stygge fallet forrige sesong, sa Morgenstern på en pressekonferanse fredag.

Beslutningen kom ikke helt overraskende på Norges landslagstrener Alexander Stöckl.

- Det har lenge vært usikkert om han ville fortsette, og nå har han altså tatt avgjørelsen. Jeg tror ikke at han var redd for å hoppe, men selvtillit er nødvendig skal man ta ut alt i en skibakke, sa han til NTB.

Vant nesten alt 27-år gamle Morgenstern har vunnet nesten alt som er innen hoppsporten. Det eneste han egentlig mangler er et individuelt VM-gull i skiflyging.

Østerrikeren er blitt både verdensmester (2011) og olympisk mester (2006). Han har dessuten vært med å vinne to olympiske laggull med hjemlandet (2006 og 2010) og han har vunnet hele sju laggull i VM-sammenheng. I tillegg vant han hoppuken i 2010/11-sesongen.

Forrige sesong ble en eneste stor nedtur for den østerrikske hoppveteranen. Han falt stygt en to-tre ganger og sist i skiflygingsbakken i Kulm. Etter flere døgn i koma klarte han mirakuløst å komme tilbake til OL. Men når en hopper mister troen på det han driver med, ender det ofte med karriereslutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer