Morgenstern tilbake på topp

Hilde beste nordmann.

VANT IGJEN: Thomas Morgenstern leder verdenscupen, og etter to andreplasser på rad tok han i dag igjen steget opp på toppen av pallen. Foto: EPA
VANT IGJEN: Thomas Morgenstern leder verdenscupen, og etter to andreplasser på rad tok han i dag igjen steget opp på toppen av pallen. Foto: EPAVis mer

Østerrikske Thomas Morgenstern har måttet nøye seg med 2.-plass i to renn på rad, men i dag var han tilbake helt øverst på pallen under helgens annet skiflygingsrenn i tsjekkiske Harrachov.

Som i lørdagens renn ble Tom Hilde beste nordmann med 7.-plass. Asker-hopperen klatret fem plasser i finaleomgangen etter å ha landet på 191 meter.

Vinneren fra hoppukerennet i Bischofshofen slo av to meter fra det første hoppet, men kom seg likevel oppover på resultatlista.

Bjørn Einar Romøren hoppet en halvmeter lenger enn Hilde i første omgang og var nummer ti etter ett hopp. Verdensrekordholderen fra Hosle slo av 12,5 meter på lengden i finalen, men endte på 8.-plass.

Favorittseier Thomas Morgenstern måtte se seg slått av landsmann Martin Koch lørdag, men vant klart søndag. Verdenscuplederen hoppet henholdsvis 211,5 og 193 meter under relativt vanskelige vindforhold, og vant dermed med ti poengs margin til Simon Ammann fra Sveits.

Hjemmefavoritten Roman Koudelka hadde annenomgangens lengste svev med 211 meter. Med det tok tsjekkeren et solid byks oppover på resultatlista til 3.-plass. Lørdagens vinner, Martin Koch, hadde et skuffende annethopp og ble nummer ni.

Evensen slo av 29 meter Også Johan Remen Evensen skuffet i sitt siste svev. Moldenseren landet på 167,5 meter og måtte ta til takke med 16.-plass. I første omgang hadde han det lengste hoppet av de norske. Evensen hoppet da 196,5 meter og lå som nummer ni.

For Steinkjer-hopperen Ole Marius Ingvaldsen var det i finaleomgangen det fungerte best. Ingvaldsen lå som nummer 19 etter et svev på 182 meter, men landet helt ned på 197 meter i annethoppet. Det ga 25-åringen 12.-plass.

Vegard Sklett strakte seg til 162 og 172,5 meter og ble nummer 25.

Anders Bardal mislyktes i sitt første hopp. Med 136 meter kvalifiserte han seg ikke til finaleomgangen.

(NTB)