Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Morgenstern vil gjøre alt for å bli klar til OL

Falt stygt for snaut to uker siden.

FALT STYGT: Thomas Morgenstern ble fraktet til sykehuset i Salzburg etter et stygt fall i skiflygingsbakken i Bad Mitterndorf 10. januar. Foto: EPA/EXPA/ ERICH AUER/NTB Scanpix
FALT STYGT: Thomas Morgenstern ble fraktet til sykehuset i Salzburg etter et stygt fall i skiflygingsbakken i Bad Mitterndorf 10. januar. Foto: EPA/EXPA/ ERICH AUER/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thomas Morgenstern (27) vil gjøre alt i sin makt for å bli friskmeldt til OL i Sotsji.

- Selvsagt tenkte jeg tanken på at karrieren kunne være over, meg jeg ønsker ikke å avslutte karrieren med et fall. Jeg håper å bli friskmeldt slik at jeg kan reise til OL. Det handler ikke om gull, sølv eller bronse. Det er så enkelt at det er noe spesielt å være med på, sa 27-åringen på en pressekonferanse torsdag.

27-åringen ble fraktet til sykehuset i Salzburg etter et stygt fall i skiflygingsbakken i Bad Mitterndorf 10. januar. Der ventet intensiv behandling for hode-, hjerne og lungeskader. Morgenstern vippet rundt og landet med hodet og ryggen først.

Sett TV-biler - Jeg har sett fallet én gang. Det var nok. Det handlet om å vite hva som skjedde og hvordan du kan minimalisere risikoen for at det kan skje igjen ved hjelp av ulike teknikker, sa Morgenstern.

I disse dager er han under rehabilitering i et senter i Klagenfurt. Morgenstern sier at han vil forberede seg mot OL sammen med treneren Heinz Kuttin. Hopperen er tilbake i lett trening.

Landslagstrener Alexander Pointner har sagt at han vil holde en plass åpen for Morgenstern til OL. Det østerrikske hopplaget blir tatt ut mandag, og den første konkurransen er normalbakkerennet søndag 9. februar.

Merittert Thomas Morgenstern vant storbakkerennet under OL i Torino 2006. Han har også vunnet laggull i OL med Østerrike (2006 og 2010). Til sammen har han også sju VM-titler.

Morgensterns fall i Bad Mitterndorf var hans annet for sesongen. I midten av desember falt han også i verdenscuprennet i Titisee-Neustadt. Han kom tilbake 14 dager senere og tok 2.-plassen bak lagkamerat Thomas Diethart i hoppuka.

(NTB)

Hele Norges coronakart