Morgenstern vil ha normalbakken tilbake i verdenscupen

Ikke kjedelig, mener hopperne.

GØY AT DET ER JEVNT: Thomas Morgenstern og Østerrike klager selvfølgelig ikke på bakken etter et gull. Morgenstern mener det derimot er en fordel at det skiller mindre i normal bakke, og at det blir jevnere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Leonhard Foeger
GØY AT DET ER JEVNT: Thomas Morgenstern og Østerrike klager selvfølgelig ikke på bakken etter et gull. Morgenstern mener det derimot er en fordel at det skiller mindre i normal bakke, og at det blir jevnere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Leonhard FoegerVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): «Ingenting er normalt ved hopprenn i normal bakke», skrev Dagbladets kommentator Morten Pedersen før VM-åpninga i Midstua.

I dag ble imidlertid også lagkonkurranse i normal bakke avviklet for tredje gang i VM-sammenheng.

Ord som «kjedelig» og «utdatert» blir brukt om hopp rundt 100 meter - spesielt når de kommer en drøy uke etter at Johan Remen Evensen hoppet 246,5 meter i Vikersund.

Likevel syns hopperne selv at det er underholdningsverdi nok også i hoppbakkenes lillebror.

- Den er jo ikke utdatert i det hele tatt når det kommer 10 000 mennesker og ser på her, sier Tom Hilde til Dagbladet etter Norges sølv.

- Selvfølgelig har vi lyst til at bakkene skal bli større og større. Men nå er det bakkestørrelse 106 meter her, og det går i riktig retning -  det aller morsomste hadde vært om skiflyging kom med på VM-programmet også, sier Hilde.

Jevnt og spennende
Hoppsjef Clas Brede Bråthen har lenge vært en sterk forkjemper for høyere fart og lenger hopp i sporten.

Likevel er også han positiv til normalbakken, i det minste når det hoppes på lag.

- Jeg syns på mange måter spenninga i normalbakken, fordi det blir så tett, gjør at det er en god konkurranseform i mesterskap, sier han til Dagbladet.

- Det er klart, i verdenscupen er det avviklet. Men jeg syns dette normalbakkerennet, og for så vidt det i går også, har vært kjempespennende. I dag er jeg i hvert fall glad for at det er laghopping i normal bakke i VM, sier Bråthen.

Østerrikernes favoritt
Suverene Østerrike har vunnet alle tre utgaver av dagens øvelse.

Det gjør selvfølgelig at de også er positive til grenen.

- Forhåpentligvis fortsetter vi med laghopping i normalbakken. Det er jevnt, og alt kan skje. Et lite uhell, som Severin Freund hadde i dag, kan bety mye, sier Thomas Morgenstern, og tenker på tyskeren som var uheldig og falt i andre omgang.

- Jeg tror det kan bli veldig viktig å få normalbakken tilbake i verdenscupen også, mener han.