Morientes tok fyrstekaka!

Fernando Morientes fikk fyrster, prinser og resten av Monaco-fiffen til å rasle med juvelene og ta helt av etter en rojal fotballkamp i Monaco.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MONACO/OSLO (Dagbladet): Spanjolens fantastiske 2- 1-scoring var nemlig så uendelig fortjent.

Ikke bare fordi Monaco var klart best. Men mest fordi dommer Urs Meier holdt på å ta fra dem muligheten til å vinne med sin håpløse utvisning av Andreas Zikos like etter pause.

Dramaet startet da Chelsea-stopper Marcel Desailly plantet en albue i ansiktet til Fernando Morientes i starten av andre omgang. Men han slapp utrolig nok utvisning. Like etter reddet Chelsea, deriblant ved Desailly, to ganger på streken.

Det hele toppet seg da Andreas Zikos ble utvist etter tidenes teatralske forestilling av Claude Makelele.

- Overrasket

Men det aller verste var at Desailly sto åpentlyst og applauderte dommer Urs Meiers feildømming. En patetisk og provoserende handling av en verdens- og europamester.

Heldigvis fikk rettferdigheten en slags oppreisning. Det røde kortet tente Monaco-spillerne, som med ti mann gikk fra 1- 1 til 3- 1 etter strålende spill.

- Jeg synes vi ble straffet for hardt med det røde kortet. Og jeg ble litt overrasket over at vi vant 3- 1. Men vi har jobbet hardt i et år for å nå våre mål, sa en strålende fornøyd Monaco-trener, Didier Deschampes, til fransk TV etter kampen.

Fernando Morientes' 2- 1-scoring var hentet ut av læreboka. En rask Monaco-kontring endte i beina på spanjolen, som litt presset, fra skrått hold, banket ballen i det nærmeste krysset bak Ambrosio i Chelsea-buret.

Mannen som er på utlån fra Real Madrid, ser dermed ut til å bli den eneste fra Madrid-klubben som kommer til Champions League-finale i år.

- God følelse

For selv om Chelsea er sterke på Stamford Bridge, og Monaco tilsvarende svake borte, så ga gårsdagens imponerende seier i undertall en god dose sjøltillit.

- Seieren var så solid at hele laget har fått en god følelse. Dette gir oss ekstra energi før returkampen i London, sa Jerome Rothen etter kampen.

Hernan Crespo utliknet til 1- 1, før nevnte Morientes økte til 2- 1. Innbytter Shabani Nonda skled inn 3- 1 på sin første ballberøring.

Hassan El Fakiri satt på benken gjennom hele kampen.

- Jeg skulle gjerne ha spilt, men det viktigste er at vi vinner kampen. Nå har vi muligheten til å gå til finalen. Det er nok av andre kamper jeg kan få spille.

El Fakiri fikk ikke med seg Desaillys stygge albuetakling av Morientes.

- Men etter utvisningen var taktikken å legge seg i forsvar og forsøke oss på kontringer med en på topp. Det fungerte jo fint, det.

- Det var mye stygt spill i dag. Typisk engelsk. Men det tente oss litt.

FYRSTELIG MORO: Fyrst Rainier hadde kledd seg til moro sammen med sønnen, prins Albert - og fikk maks uttelling.
GEIPET: Monaco og Morientes kunne geipe til både dommeren og Chelsea etter den fantastiske seieren med bare ti mann.
UFYSELIG: Desailly klapper idet Monacos Ziko får rødt kort. En hard avgjørelse av dommer Meier - som bare minutter før overså Desaillys slag mot Morientes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer