Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mørk: - Det var en positiv overraskelse

Håndballjentene fornøyd med Thorirs forlengelse.

 APPLAUDERER FORLENGELSEN:  Nora Mørk (t.h.) og de andre håndballjentene er fornøyde med at Thorir Hergeirsson fortsetter fem år til. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
APPLAUDERER FORLENGELSEN: Nora Mørk (t.h.) og de andre håndballjentene er fornøyde med at Thorir Hergeirsson fortsetter fem år til. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Vis mer

Gullgrossisten Thorir Hergeirsson er sugen på mer. Håndballjentene applauderer at han tar ytterligere fem sesonger som sjef. Kontrakten hans går nå til 31. desember 2020, og håpet er å avslutte den perioden med EM-gull på hjemmebane.

Den islandske snekkeren har hamret løs på verdenseliten siden sommeren 2009. Som regel med seier som resultatet.

- Jeg synes det er fint og ble ikke så overrasket. Selvfølgelig vil et forbund forlenge med en trener som har vunnet så mye, sier kaptein Stine Bredal Oftedal til NTB. Hun får støtte fra hele troppen.

- Det var en positiv overraskelse. Det var lang tid (kontrakt) også. Han har fått en litt nyere gjeng å jobbe med. Han ser vel en utvikling i dette laget her, sier Nora Mørk til NTB.

Hergeirsson vraket overraskende Katrine Lunde i VM-uttaket. Keeperne hans ble Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø. 

- Det er spennende. Jeg synes han har gjort det bra de siste årene. Han har troen på det konseptet vi har nå. Jeg tror kontinuitet (på trenersiden) er en stor grunn til at vi har gjort det så bra, sier keeper Silje Solberg til NTB.

I firenasjoners på hjemmebane gjør Norge unna siste VM-test før verdensmesterskapet starter 5. desember i Danmark, Russland (torsdag), Nederland (lørdag) og Sverige (søndag) er motstandere denne uka.
Hergeirsson overtok etter Marit Breivik. Det skjedde sommeren 2009. Forgjengeren hans ledet laget i nesten 15 år med stor suksess - blant annet to OL-gull. Etter hans inntreden er dette resultatene:

2009 VM: Bronse
2010 EM: Gull
2011 VM: Gull
2012 OL: Gull
2012 EM: Sølv
2013 VM: 5.-plass
2014 EM: Gull.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media