OL i Tokyo, Nora Mørk,

Mørk: - Klarer ikke la være

At den russiske trenerlegenden Jevgenij Trefilov (65) vekker oppsikt med sin oppførsel fra tribuneplass i Tokyo, overrasker ikke den norske leiren.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Trefilov er på plass som representant for det russiske håndballforbundet i OL, men sliter med å holde seg unna sin gamle jobb som trener for det russiske kvinnelandslaget i håndball.

Til Aftonbladet har han sagt at han gjerne tar over treneransvaret for Russland-laget som har startet OL vaklende. I seieren mot Ungarn torsdag fungerte han nærmest som en trener fra tribuneplass. Hvor han skrek ut instruksjoner, pratet med spillerne, og kjeftet på sedvanlig vis, før han i pausen slo av en prat med Dagbladet via tolk.

- Han er i kjent stil her i Tokyo også. Men jeg hadde faktisk trodd han skulle være på benken, men det er ikke så stor forskjell, ler Nora Mørk når hun blir spurt om trenerlegenden.

- Vil nok helst være på benken

Noen meter til siden for Trefilov på Ungarn-kampen satt den russiske stavhopp-legenden Jelena Isinbajeva, i Tokyo som representant for IOC.

- Det er engasjement bare. Han har vært en fantastisk trener for Russland, det er vanskelig for ham, han vil nok helst være på benken, smilte Isinbajeva da Dagbladet spurte om Trefilovs oppførsel på tribunen.

MØTTES: Den russiske trenerprofilen Jevgenij Trefilov og stavhopp-legenden Jelena Isinbajeva i prat på tribunen i Yoyogi National Stadium i pausa av kampen mellom Russland og Ungarn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MØTTES: Den russiske trenerprofilen Jevgenij Trefilov og stavhopp-legenden Jelena Isinbajeva i prat på tribunen i Yoyogi National Stadium i pausa av kampen mellom Russland og Ungarn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Som trener har Trefilov vært den som har tuktet det norske landslaget oftest de siste 20 åra. Med fire VM-titler, og OL-gullet i Rio for fem år siden, hvor de slo ut Norge i en dramatisk semifinale, et av Mørks tyngste håndballøyeblikk.

Hun er ikke overrasket over at trenerveteranen blander seg inn.

- Litt som forventet. Jeg tror ikke han klarer å la være, mener Mørk, som møtte pressen i OL-landsbyen fredag morgen i Japan.

SEIER: Nora Mørk på vei inn i arenaen for Norge mot Montenegro torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SEIER: Nora Mørk på vei inn i arenaen for Norge mot Montenegro torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Bestemmer selv

Dagbladet spurte Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson hvordan han tror det er for det russiske trenerapparatet å ha Trefilov skrikende ut instruksjoner på motsatt side.

- De gjør det vel fordi de mener det gagner laget, vil jeg tro, sier han, før han etter en tenkepause fortsetter:

- Man må aldri glemme hvilken posisjon Trefilov har i russiske håndball. Nå er han er i en annen rolle. Men han har en posisjon i russisk håndball som gjør at han selv bestemmer.

OL: Vi tar en titt på OL-snakkiser, og blander inn noen gode, gamle godbiter. Video: NRK. Foto: NTB Vis mer

- Hvordan hadde du reagert om det samme hadde skjedd deg?

- Det ville ikke skjedd hos oss, det blir et hypotetisk spørsmål, smiler Hergeirsson.

Til info har tidligere landslagstrener Marit Breivik, nå sommeridrettssjef i Olympiatoppen, vært til stede på Norges kamper i Yoyogi National Stadium, men foreløpig holdt en langt lavere profil enn sin tidligere rival fra Russland.

Program

onsdag 21 juli
02:00
Softball, kvinner
Japan
 - 
Australia
05:00
Softball, kvinner
USA
 - 
Italia
08:00
Softball, kvinner
Canada
 - 
Mexico
09:30
Fotball, kvinner
Storbritannia
 - 
Chile
10:00
Fotball, kvinner
Kina
 - 
Brasil
10:30
Fotball, kvinner
Sverige
 - 
USA
12:30
Fotball, kvinner
Japan
 - 
Canada
13:00
Fotball, kvinner
Zambia
 - 
Nederland
13:30
Fotball, kvinner
Australia
 - 
New Zealand