Mork - Moldes nye måltyv

MOLDE (Dagbladet): Thomas Mork (20) ble kjøpt til Molde på postordre. For tre år siden fikk han et brev i posten om at han var ønsket i Moldestallentfabrikk. I løpet av seks dager har han scoret i begge kampene han har fått tillit fra start.

- Det fungerer slik at Molde finsikter alle spillerne på aldersbestemte kretslag i Møre og Romsdal. Jeg takket ja til plass i juniorstallen og på idrettslinja i den videregående skole. Siden har det meste gått på skinner.

Føler ikke at veien til A-laget har vært spesiell lang, sier Thomas Mork. avslører dette om sin 2-0 scoring mot Haugesund:

På landslaget

- Det var et innlegg som var tilsiktet hodet til Andreas Lund. Jeg så straks at det i stedet kunne bli et drømmetreff. Mål er mål, sier Mork.

Full av selvtillit reiser Mork nå til Sandefjord for å prøve å kvalifisere seg til U21-landslaget. Fotballivet smiler til spilleren som spilte 5. divisjonsfotball på Grykameratene på Averøy ved Kristiansund før han ble

oppdaget av Molde. God fart og en spesielt god venstrefot er Moldetalentets store styrke.

- Jeg har mye å lære, spesielt i hodespillet, innrømmer Mork som er en del av Moldes 'kyllingrekke' bestående av Molk, Anders Hasselgaard og Stian Ohr.

Skadde Hasselgaard er for tida Morks hardeste rival om plassen på laget.

Den største av alle på Molde-laget var imidlertid Karl Oskar Fjørtoft. 23-åringen var over alt på banen og fikk til det meste:

Slått ut tenner


- En av mine beste kamper i år, selv om det stort sett har gått fint i hele år. De to tennene jeg fikk slått ut i en duell på treningen, har ikke satt meg tilbake. Vi er blitt vesentlig smartere mot lag som legger seg bakpå. Å holde RBK borte fra toppen skal bli tøft. Gode, stabile prestasjoner over lang tid blir helt avgjørende for oss, sier Fjørtoft.
Vakre scoringer er blitt et varemerke for topplaget. Olsen, Mork, Berg Hestad og Televik fikk opp stemningen med sine scoringer. 29 mål totalt på åtte hjemmekamper, marker stabilitet og styrke for Molde.