Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nora Mørk kåret til verdens beste kvinnelige håndballspiller

Mørk kåret til verdens beste

Nora Mørk topper den prestisjetunge kåringen til Handball-Planet. Tidligere har Heidi Løke vunnet prisen tre ganger.

VERDENS BESTE: Handball-Planet plasserer tre nordmenn på toppen av deres liste over verdens beste håndballspillere. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
VERDENS BESTE: Handball-Planet plasserer tre nordmenn på toppen av deres liste over verdens beste håndballspillere. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge TV 2 har en jury bestående av 16 eksperter fra 13 nasjoner stemt fram Mørk som verdens beste kvinnelige håndballspiller. Også fans fra hele verden har bidratt i avstemningen til Handball-Planet.

Mørk fikk totalt 60 i poengscore. Det er ti poeng mer enn landslagsvenninnen Camilla Herrem på annenplass, mens Stine Bredal Oftedal ble treer med 49 poeng. Med andre ord en helnorsk pall.

Den rumenske storstjernen Cristina Neagu vant prisen i fjor, men måtte denne gangen nøye seg med en fjerdeplass.

Mørk var en viktig brikke da ungarske Györ i mai vant mesterligaen. 26-åringen var selvsagt også en del av det norske håndballandslaget som tok VM-sølv i desember.

Heidi Løke gikk til topps i kåringen til Handball-Planet i 2011, 2013 og 2014.

For tiden er Mørk satt ut av spill i seks måneder. Mandag røk hun korsbåndet i en mesterligakamp for Györ. To dager senere ble det meldt om en vellykket operasjon.

Nora Mørk er for øvrig også blant de nominerte til å bli årets kvinnelige håndballspiller i verden i regi av Det internasjonale håndballforbundet (IHF). Fans og personer fra mediene kan stemme på IHFs nettsider fram til 20. februar.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!