PROFIL: Nora Mørk er blitt en av EMs aller største håndballnavn. Nå havner hun også på danske kåringer - som ikke bare handler om håndball.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PROFIL: Nora Mørk er blitt en av EMs aller største håndballnavn. Nå havner hun også på danske kåringer - som ikke bare handler om håndball.Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Mørk ler av dansk «EM i sex-appell»-kåring

- Bare hyggelig, sier stjerna.

DEBRECEN (Dagbladet): Nora Mørk har kanskje vært Norges aller største profiler så langt i håndball-EM. Og Larvik-spilleren vekker oppsikt.

Danske Ekstra Bladet har laget en kåring med ti utvalgte under tittelen: «EM i sex-appell: Her er EMs ti flotteste».

Norges spiller nummer 9 - Nora Mørk - er én av ti utvalgte på danskenes noe spesielle liste.

- He-he, det er hyggelig det. Jeg er jo her for å spille håndball. Hvis noen synes jeg er søt så er jo det bare koselig, sier Nora Mørk til Dagbladet.

Den danske kåringen er trolig laget med en smule glimt i øyet. Avisa skriver: «Vi vet det er lavmål å vurdere håndballspillere etter utseende, men vi kunne ikke motstå fristelsen».

- Jeg regner med det er litt humor med i bildet her, sier Mørk til Dagbladet.

De øvrige i den danske kåringen er: Louise Svalastog Spellerberg (Danmark), Sanja Damnjanovic (Serbia), Louise Burgaard (Danmark), Isabelle Gullden (Sverige), Sabina Jacobsen (Sverige), Sanne Van Olphen (Nederland), Tess Wester (Nederland), Estavana Polman (Nederland) og Evgenija Minevskaja (Tyskland).

- Det er søte jenter alle på lista. Det er jo litt tøft og morsomt at håndballspillere - oss jenter med muskler - også kan være med på noe sånt, sier Mørk med et glis.

Høyrebacken scoret for øvrig tre mål i tapet mot Ungarn i går kveld.

- Vi har ikke marginene på vår side. Det blir for mange mål i kassa vår, rett og slett, oppsummerer Mørk etter 25-29-tapet.

Norge spiller semifinale mot Sverige fredag klokka 20.30. Kampen spilles i Budapest.

De norske håndballjentene reiser i formiddag med buss fra Debrecen til Budapest der de resterende kampene spilles.