ROMVENNINNER: Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal bor sammen i deltakerlandsbyen. I kveld håper de å senke Spania i OL.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ROMVENNINNER: Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal bor sammen i deltakerlandsbyen. I kveld håper de å senke Spania i OL. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Mørk måtte be samboer skru av tv: - Jeg orket ikke se på mer

Bitter etter Brasil-tapet.

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Nora Mørk storspilte med 12 scoringer da Norge tapte 28-31 mot Brasil i åpningskampen i OL. Mørk traff på det meste hun forsøkte på - men det kollektive sviktet.

Derfor var også følelsene blandede da Dagbladet møtte goalgetteren før Spania-kampen i dag.

SKUFFELSE: Nora Mørk og Mari Molid skuffet etter tap mot Brasil.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKUFFELSE: Nora Mørk og Mari Molid skuffet etter tap mot Brasil. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Jo, jeg spilte en ok kamp mot Brasil, men samtidig er det ikke bra nok. Jeg scoret mange mål, men det bryr jeg meg ikke så mye om. Jeg føler selv at jeg kunne vært mer delaktig i å spille andre gode, sier Mørk til Dagbladet.

- Hva kunne du gjort annerledes?

- Jeg følte jeg kunne gjort ting på en annen måte. Jeg kunne spilt opp Vikki (Veronica Kristiansen) bedre, og jeg vendte spillet for mye. Vi har sett litt video sammen og skal gjøre det bedre mot Spania, sier Mørk.

Landslaget gjennomførte sin siste treningsøkt noen hundre meter unna deltakerlandsbyen - inne i Athletes' Park der flere store haller er satt opp til treningsbruk.

GLEDE: Nora Mørk scoret 12 mot Brasil.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GLEDE: Nora Mørk scoret 12 mot Brasil. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Orket ikke se reprise

Bakspilleren har vært med på to strake VM og EM-gull. Nå håper hun å fullføre trippelen i OL. Men da må mye bli bedre.

- Jeg er bitter. Jeg hater å tape. Jeg bor på rom med Stine (Bredal Oftedal) og hun ville gjerne se Brasil-kampen i reprise. Jeg klarte ikke se på mer. Det holdt med en omgang. Da var det stopp, sier Mørk med et lurt smil.

Høyrebacken foretrekker heller å gjøre ting på sin egen måte.

- Jeg forsøker heller å gjenskape ting i hodet. Det tar alltid litt tid å sovne etter en sånn kamp, sier 25-åringen.

MØTER SPANIA I DAG: Camilla Herrem, Marit Malm Frafjord, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Veronica Egebakken Kristiansen i OL-landsbyen i Rio de Janeiro. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MØTER SPANIA I DAG: Camilla Herrem, Marit Malm Frafjord, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Veronica Egebakken Kristiansen i OL-landsbyen i Rio de Janeiro. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Snart utlandet

Mørk har drevet motstandere til vanvidd i både VM og EM de to siste åra. Begge har endt med gull.

Nå venter Spania i ettermiddag. Et lag som Norge har slått i både VM og EM-finalen det siste halvannet året.

Nora Mørk har vunnet det meste som håndballspiller - men mangler et OL-gull. Under London-OL i 2012 var hun nemlig skadd.

Siden 2009 har Oslo-jenta spilt i Larvik og vunnet alt som en klubbspiller kan vinne. Nå venter nye utfordringer i ungarske Györ som hun har skrevet under en treårsavtale med.

- Jeg gleder meg veldig til å reise til Ungarn. Jeg har flyttet i sommer, etter at vi var på treningsleir med landslaget. Nå må jeg skru endel IKEA-møbler før det braker løs i midten av september, sier Mørk.

Hun fortsetter:

- Jeg er spent på hvordan det blir. Hvordan treningene er, hvordan treneren er. Men jeg skal jo bare bo i en leilighet og spille håndball, det har jeg jo gjort i Larvik også. Jeg er sikker på at det blir bra, men jeg er litt spent, sier Nora Mørk.

Før Spania-kampen i dag krever landslagssjef Thorir Hergeirsson at det norske spillet blir bedre.

- Forsvarsspillet og keeperspillet mot Brasil var ikke godt nok. Det må bli bedre mot Spania. Vi møter et godt lag, sier Hergeirsson før den viktige kampen.

Spania vant mot Montenegro i OL-åpningen og det er et lag med selvtillit som venter på de norske jentene. I tillegg er Norge presset. Laget trenger seier for å ha håp om å få en topplassering i gruppe A.

Norge - Spania starter klokka 19.40 norsk tid.