Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Mørk og Arntzen sto fram da Norge sleit som verst mot bunnlaget

Reddet seier mot Ungarn.

Helsingborg 20161213: Håndball EM 2016. Ungarn - Norge.     Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
Helsingborg 20161213: Håndball EM 2016. Ungarn - Norge. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Ungarn - Norge 23-24

HELSINGBORG (Dagbladet): Norge er klare for semifinale i håndball-EM etter seier mot Ungarn i kveld. Dette til tross for at én kamp i hovedrunden - mot Tsjekkia i morgen - gjenstår.

Nora Mørk ble norsk toppscorer seks fem mål og ungarerne er fortapte på bunnen i gruppa med null poeng. Likevel holdt de godt følge med et litt tamt norsk lag i kveld. Kari Aalvik Grimsbø spilte en god kamp i det norske målet.

I semifinalen fredag venter enten Nederland, Frankrike eller Tyskland. Semifinalen og finalen spilles i Göteborg.

- Litt dritt i perioder

Sjefen selv, Thorir Hergeirsson, var fornøyd med enkelte ting, mens andre ting ønsker han at jentene blir bedre på.

- Vi skulle gjerne fått opp litt redninger på kantskudd. I perioder er det flott angrepsspill, og så går det litt dritt andre ganger, sier Hergeirsson til TV 3 etter kampen.

Emilie Hegh Arntzen hadde en svært god periode i andreomgangen, og får skryt av både treneren og lagkamerat Nora Mørk.

- Emilie gikk foran da vi trengte det, og hun spilte en veldig bra kamp, sier Mørk til kanalen.

Grimsbø storspilte

Norge gikk ut i sin vante startposisjon. Kari A. Grimsbø i mål, Camilla Herrem, Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Marit Malm Frafjord, Nora Mørk/Silje Waade og Amanda Kurtovic.

De norske jentene fikk en litt treg start på kampen og lagene fulgte hverandre som skygger. Oftedal, Frafjord og Grimsbø (!) scoret Norges tre første. Målvakten satte inn Norges tredje ved å sende ballen i ei bue fra eget felt, over hele banen, og i mål over en utspilt keeper som var på vei ut.

- Vi har snakket litt om det med de nye reglene, at keeperne står lenger ut. Da har vi snakket om at vi skal få lov til å prøve oss, og da jeg så at målvakta var på vei ut tenkte jeg at i dag var dagen, sier en fornøyd men sliten Grimsbø til TV 3 etter kampen.

Lagkamerat Nora Mørk smilte godt da hun fortalte TV 3 om scoringen til stjernekeeperen.

- Den har jeg aldri sett før! Hun var ikke i tvil om at hun skulle skyte der, sier Mørk med et stort glis om munnen.

Grimsbø sto som en levende vegg i 1. omgang og Norge fikk etter hvert en liten luke, mye takket være supert keeperspill.

Offensivt lugget det litt og landslagssjef Hergeirsson rullerte mye på laget og lot nesten samtlige spillere slippe til.

Fra 19 til 29 minutter scoret ikke Norge ett eneste mål, men slapp heller ikke inn mye. Norge var gode i midten av 1. omgang, men avslutningen var svak

Til pause var stillingen 9-11.

Liten kollaps

Norge åpnet svakt etter pause og plutselig sto det 11-11.

Lagene fulgte hverandre scoring for scoring utover i 2. omgang og Norge sleit voldsomt til tider. Fem scoringer at Emilie Hegh Arntzen holdt Norge inne i kampen. Samtidig kom Nora Mørk inn og satte noen viktige mål helt på tampen.

Det så litt stygt ut, men solide sluttminutter sørget likevel for knepen norsk seier.

- Vi slapp litt i førsteomgangen, og angrepsspillet funket ikke. I andre står vi på bak, men klarer oss enda mindre framover. Takk og lov så er Emilie (Hegh Arntzen) god, sier Mia Högdahl til TV 3 etter kampslutt.

Hun forteller at Norge etter sommerens OL har jobbet mer med forsvaret, og at de da ser de må jobbe mer med angrepsspillet igjen.

Nå gleder hun og de andre seg til semien, men først venter Tsjekkia i den siste mellomrundekampen.

- Tsjekkia er et godt lag, ingen har kjørt over dem, avslutter Högdahl.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!