Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mørk og Grimsbø klare for finalehelg i mesterligaen

Slo Metz. 

TRIUMF: Nora Mørk kan juble igjen. Foto: NTB Scanpix
TRIUMF: Nora Mørk kan juble igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Györ lå under med ett mål etter første kvartfinalekamp, men vant returmøtet med Metz 28-22 i mesterligaen i håndball. Nora Mørk scoret tre av ungarernes mål.

I motsetning til Larvik-jentene er dermed Mørk og Norges landslagsmålvakt Kari Aalvik Grimsbø kvalifisert til finalehelgen (Final 4) i Budapest 6. og 7. mai.

Györ tok seg videre med en seksmålsseier i egen storstue. Dermed slo det ungarske storlaget Metz fra Frankrike med 59-54 sammenlagt.

Titteljakt

I lørdagens returkamp sto det 17-12 til pause i Györs favør. Mørk scoret totalt tre mål foran 5000 tilskuere.

Amorim Taleska ble hjemmelagets toppscorer med sju mål, mens Metz hadde en kvartett med spillere som gjorde fire mål hver seg.

Györ vant kvinnenes mesterliga to år på rad mellom 2013 og 2014. I fjor ble det 26-29-tap for rumenske CSM Bucuresti i finalen.

LHK ute av dansen

Larvik var sjanseløs på å ta seg videre fra kvartfinalen etter et fryktelig stortap borte mot montenegrinske Buducnost Podgorica. Den norske seriemesteren lå under med 14 mål før returkampen.

Lørdag tapte Larvik også returen. Buducnost vant 35-30 og gikk videre med 66-47 sammenlagt.

Også tittelforsvarer CSM Bucuresti og makedonske Vardar Skopje er klare for semifinalene som spilles 6. mai. Finalen går dagen etter i den ungarske hovedstaden.

(NTB)